Roy van Krieken Roy van Krieken
26/05/2021 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2021 17:33

Ripple (XRP) voegt NFT ondersteuning aan XRP Ledger toe

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) voegt NFT ondersteuning aan XRP ledger toe

Foto: rafapress/Shutterstock

Ondanks de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple (XRP) blijft het bedrijf achter de schermen gewoon verder ontwikkelen. Dit keer werd bekend gemaakt dat Ripple Non-Fungible Token (NFT) marktplaatsen gaat integreren op de XRP Ledger.

Aan het begin van dit jaar waren NFT’s helemaal de hype. Sindsdien is de extreme populariteit iets gedaald, maar dat wil niet zeggen dat NFT”s niet een hele mooie toekomst tegemoet gaan. Het lijkt erop dat deze tak van sport nog veel verder zal groeien en adoptie veelvuldig voor gaat komen. Een voorbeeld van adoptie door een bedrijf is GameStop. De Amerikaanse winkelketen voor videogames bouwt aan een systeem om NFT’s te verkopen op het Ethereum (ETH) netwerk.

Een van de grootste nadelen van NFT’s zijn de hoge gas fees voor het handelen en hoge kosten om nieuwe NFT’s te creëren. Ripple claimt hier een oplossing voor te hebben. Door NFT marktplaatsen te integreren met de XRP Ledger zal het makkelijker zijn voor zowel kopers als verkopers om te handelen in NFT’s.

Daarnaast stelt Ripple dat deze geplande integratie een groot energievoordeel met zich meebrengt. De Ripple Ledger gebruikt een bijzondere manier voor het valideren van transacties en verbruikt daardoor een verwaarloosbare hoeveelheid energie. Volgens Ripple zelfs een factor 120.000 minder dan proof-of-work netwerken.

De laatste tijd staat het energieverbruik van cryptocurrencies aan de voorgrond van het discours. En dat is tot op zekere hoogte terecht. Elk bedrijf dat hierop inspeelt door plannen aan te kondigen om hier iets aan te doen kan daarom natuurlijk enkel aangemoedigd worden. Ripple is al langer klimaatbewust en met dit plan laten ze wederom weten dat energieverbruik en klimaatverandering een van de prioriteiten van het bedrijf is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie