Timo Bult Timo Bult
24/04/2021 16:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2021 16:01

Ripple (XRP) en SEC gaan door met moddergooien in rechtszaak

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) en SEC gaan door met moddergooien in rechtszaak

Foto: rafapress/Shutterstock

Het moddergooien tussen Ripple (XRP) en de Securities and Exchange Commission (SEC) gaat door. Nadat Ripple onlangs toegang kreeg tot bepaalde documenten van de SEC, wil de toezichthouder nu dat de rechter Ripple’s toegang limiteert. Het zou de rechtszaak namelijk afleiden van de primaire focus waar de aanklacht om draait.

Ripple zit momenteel in een rechtszaak verwikkeld met de Amerikaanse SEC. Het bedrijf, de CEO en voormalig CEO worden beschuldigd door de SEC van de illegale verkoop van effecten met XRP. De rechtszaak zorgde eind vorig jaar voor een enorme klap op de XRP koers nadat veel crypto-beurzen hadden besloten om XRP te verwijderen.

De rechter keurde begin april een motie goed ingediend door Ripple. Dit gaf Ripple toegang tot verschillende documenten waarin de SEC XRP een digitale valuta zou hebben genoemd. En dat is precies waar de zaak om draait. Nu zou Ripple de SEC echter “lastigvallen” nadat zij aan de slag zijn gegaan met het verzamelen van de documenten.

In een brief aan de rechter vraagt de SEC de rechter om te voorkomen dat Ripple toegang krijgt tot “interne SEC-personeelscommunicatie die de rechtbank al van de productie heeft uitgesloten.” Verder zou Ripple de beperkingen van het bevel negeren.

In een andere motie stelt de SEC dat Ripple op de hoogte was van de effectenwetgeving in de Verenigde Staten, maar hier toen niets op uit deed:

“Ripple was op de hoogte van de feitelijke kennisgeving dat de effectenwetgeving van toepassing kon zijn en nam geen stappen om een ‘no-action’ te bemachtigen [een soort oordeel van de SEC om er zeker van te zijn dat Ripple aan de wet voldoet] om te verduidelijken wat volgens haar onduidelijk zou zijn, een weg die op dat moment door andere marktdeelnemers werd nagestreefd.”

Welke kant de zaak op gaat vallen is echter nog steeds niet duidelijk. Onlangs publiceerde advocaat Jeremy Hogan een document waarin de SEC Ripple al in 2016 een “digital currency bedrijf” noemt. Of dit sterk genoeg is om de zaak te winnen zal de rechter uiteindelijk moeten bepalen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie