Ivo Melchers Ivo Melchers
05/06/2023 07:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2023 07:10

Ripple advocaat het volgende slachtoffer van Twitter hack

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Elon Musk's Twitter gaat handelsdiensten voor crypto aanbieden

Foto: Diego Thomazini/Shutterstock

De afgelopen dagen werd het crypto nieuws overspoeld door allerlei vormen van hacks. Sommige gebruikers van Atomic Wallet, een self-custody wallet, doen momenteel geen oog meer dicht nadat hun crypto-vermogen als gevolg van een hack uit hun wallet is geloosd. Op basis van recente nieuwsartikelen kun je ook overtuigend stellen dat het overnemen van social media accounts nog steeds een veelvoorkomende manier is waarop oplichters te werk gaan. Zo werd het Twitter-account van Bitcoin (BTC) criticus Peter Schiff overgenomen om een neppe crypto genaamd ‘GOLD’ te promoten. Ook werd het Twitter-account van de CEO van The Sandbox, Arthur Madrid, onlangs gehackt om een neppe airdrop te posten.

Inmiddels is het stokje wat dat betreft doorgegeven aan Jon Deaton, een van de meest populaire advocaten uit de achterban van Ripple (XRP).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple advocaat is het volgende slachtoffer

Het Twitter-account van de XRP voorstander deelde op 4 juni namelijk een tweet met daarin de promotie van een nieuwe token genaamd ‘LAW’. Deze token zou afgeleid zijn van CryptoLawUS, een account aangemaakt door de advocaat die meer dan 76.000 XRP holders vertegenwoordigt in de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Volgens de aankondiging zou LAW een ‘’innovatieve benadering van tokenisatie en DeFi introduceren, gecentreerd rond cryptoregulering en jurisdictie”.

Het Twitter-account van Deaton is inmiddels overladen door tweets die de neppe token promoten aan de in totaal bijna 270 duizend volgers.

CryptoLaw heeft in een reactie laten weten dat de tweets afkomstig zijn van hackers en dat er stappen worden ondernomen om de situatie te verhelpen.

In een latere update vanuit CryptoLaw werd vermeld dat het Twitter-account nog niet is hersteld en dit nog enkele dagen zou kunnen duren.

Advertentie

Crypto investeerders moeten kritisch blijven

Terwijl het ene na het andere social media account wordt overgenomen, bewijst het maar weer dat je te allen tijden scherp en kritisch moet zijn wanneer je aan het scrollen bent op je favoriete app. Het simpelweg vertrouwen van invloedrijke figuren binnen de branche is een ware no-go, aangezien er inmiddels talloze voorbeelden zijn van dit soort social media hacks.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie