Ivo Melchers Ivo Melchers
03/11/2022 07:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2022 07:07

Ripple krijgt steun van Coinbase in XRP-rechtszaak

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

Foto: Shutterstock/askarim

Amerikaans crypto handels-en investeringsplatform Coinbase gaat Ripple Labs steunen in de lang verwikkelde rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Comission (SEC). Ripple werd in 2020 voor de rechter gesleept door de SEC voor het schijnbaar overtreden van de effectenwetgeving in de Verenigde Staten. De Amerikaanse toezichthouder heeft Ripple er namelijk van beschuldigd dat zij XRP tokens hebben verkocht als securities, ofwel effecten, zonder dat zij hier de benodigde licensies voor hadden. Ripple ontkent deze beschuldiging en pleit dat XRP niet kan worden gezien als effect.

Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

XRP-rechtszaak

Ripple wordt inmiddels gesteund door meerdere partijen in deze rechtszaak. Eerder kon je in het Ripple nieuws lezen dat onder andere bedrijven als I-Remit en Tapjets een zogenoemde ‘Amicus brief’ hebben ingediend. Dit kan worden gezien als een soort steunbetuiging van een externe organisatie of individu die niet betrokken zijn bij de rechtszaak. In september kon je al lezen dat de Amerikaanse lobbygroep Chamber of Digital Commence (CDC) ook Ripple zou gaan helpen in de strijd tegen de SEC.

Het laatste nieuws m.b.t de rechtszaak was dat de Blockchain Association een Amicus brief had gedeponeerd bij de rechtbank. De Blockchain Association is een handelsvereniging die bedrijven en andere organisaties in de crypto-industrie vertegenwoordigt. De reden achter deze steunbetuiging is dat ze van mening zijn dat de SEC buiten de perken treedt met hun interpretatie van de effectenwetgeving.

Advertentie

Steunbetuiging Coinbase

Cryptocurrency exchange Coinbase gaat nu dus ook Ripple steunen in de zaak tegen de SEC. De rechter gaat Coinbase dan zien als ‘amicus curae‘, wat Latijns is voor ‘vriend van de rechtszaal’. De Chief Legal Officer (CLO) van Coinbase, Paul Grewal, zei in een reeks tweets dat de exchange de voorzitter van de rechtbank om toestemming had gevraagd om een amicus brief in te dienen. Hij zei dat de zaak een ‘schoolboek’ definitie is van ‘hoe kritisch eerlijke kennisgeving is’.

‘’Een van de fundamentele beschermingen die door onze grondwet wordt gegarandeerd, is dat overheidsinstanties gedrag niet als een overtreding van de wet kunnen veroordelen zonder eerlijk te melden dat het gedrag onwettig is. Door verkopers van XRP-tokens aan te klagen nadat ze openbare verklaringen hebben afgelegd die aangeven dat die transacties wettig waren, heeft de SEC dit basisprincipe uit het oog verloren.’’

 

 

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie