Sander van Rijn Sander van Rijn
08/12/2023 20:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2023 16:08

Ripple leidt digitale revolutie in meerdere landen met crypto innovatie

XRP-XRP
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
bhutan-crypto-cbdc-ripple-XRP

Foto: Shutterstock/Khanthachai C

Ripple leidt met zijn innovatieve CBDC-platform voor centrale bankmunten momenteel de digitale revolutie in landen als Bhutan en Palau. Het FinTech-bedrijf werkt sinds 2021 samen met de centrale bank van Bhutan aan de ontwikkeling van de digitale Ngultrum.

Deze nationale digitale valuta van Bhutan, oftewel Central Bank Digital Currency (CBDC), moet gaan bijdragen aan de heropbouw van de Bhutaanse economie. Een beleidsnota van de The Royal Monetary Authority of Bhutan, de centrale bank van het land, benadrukt het zijn optimisme.

De bank beweert dat het project een verschil kan maken voor de gemiddelde Bhutanees. Het project bereikt inmiddels de pilotfase die aan het begin van volgend jaar zal starten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ripple begeleidt Bhutaans CBDC-project

Het CBDC-project van Ripple, het bedrijf achter XRP, en de Bhutaanse centrale bank rondde onlangs zijn derde fase af. In de eerste drie fases van het project werden de behoeften van het Bhutaanse volk ten opzichte van de digitale Ngultrum onderzocht.

Ook ontwikkelde het project in die periode met succes een ontwerpplan voor de Bhutaanse digitale valuta. Het ontwerpplan werd vervolgens gebruikt voor het maken van prototype voor de digitale Ngultrum.

Nu het prototype van deze digitale valuta is ontwikkeld, kan het project beginnen aan de invoering van deze CBDC in de Bhutaanse economie. Ripple zal een begeleidende rol spelen in de integratie van de digitale Ngultrum in de huidige financiële infrastructuur van Bhutan.

Deze inclusie, ook wel pilotfase, van de digitale Ngultrum staat gepland in het begin van 2024 en zal volgens de centrale bank tot 2026 duren.

Advertentie

Ripple en eilandstaat Palau werken aan CBDC-innovatie

Ripple vindt digitale centrale bank valuta erg belangrijk. Het bedrijf werkt naast Bhutan ook samen met de Republiek Palau aan een eigen digitale nationale valuta voor het land. Uit de pilotfase van het project, dat lanceerde in 2023, moet blijken of het een goed digitaal betalingssysteem kan zijn voor Palau.

In een recent rapport van het project benadrukt het ministerie van Financiën van Palau de acceptatie van de PSC stablecoin. De veelbelovende resultaten suggereren dat de Palau stablecoin een waardevolle toevoeging kan zijn voor het land.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Sander van Rijn is de oprichter van SNDRVNRN en een toegewijde expert op het gebied van blockchain-technologie en digitale valuta’s. Met een passie voor schrijven en een diepgaande kennis van DLT, Blockchain, Crypto, NFT, Web3, en Hardwallets, deelt hij graag zijn expertise en inzichten met een breder publiek. Hij noemt zichzelf een wandelende crypto bibliotheek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Advertentie