Timo Bult Timo Bult
18/04/2022 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2022 10:45

Ripple rechtszaak: SEC maakt verrassende keuze en stopt ‘discovery’

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple rechtszaak: SEC maakt verrassende keuze en stopt 'discovery'

Foto: Vector-3D/Shutterstock

Een nieuwe en opvallende ontwikkeling in de Ripple rechtszaak. De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft namelijk besloten om zijn discovery-fase te voltooien. Volgens advocaat Jeremy Hogan is dit “een grote stap voorwaarts.”

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ripple rechtszaak gaat volgende fase in

Uit documenten blijkt dat de SEC geen tijd meer nodig heeft voor discovery, dit is de fase in een Amerikaanse rechtszaak waarin documenten en informatie tussen de partijen worden verzameld en uitgewisseld. Dit ter voorbereiding op de verdere rechtszaak.

In een tweet schrijft Hogan dat de stap van de SEC hem behoorlijk verrast. Zo schrijft hij:

“Bijna NIETS zou me meer hebben verrast dan dit. En ja, dit is een zeer goede zaak. De enige resterende gebieden waar de zaak vertraging op kan lopen zijn het beroep op de e-mails van Hinman en in het algemeen alleen de planning. De discovery van de SEC is voltooid en dat is een grote stap voorwaarts.”

Hinman’s uitspraken schadelijk voor XRP rechtszaak?

Het blijft onduidelijk hoe lang de rechtszaak nog in beslag kan nemen. Van groot belang zijn de uitspraken van voormalig SEC-bestuurder William Hinman. Hij zou in een speech hebben gesteld dat bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) geen effecten zijn. De SEC stelt echter dat dit niet de lijn van de SEC was en puur de persoonlijke overtuigingen van Hinman zelf waren.

Hier kwam de toezichthouder later weer op terug. Het probeerde de informatie omtrent deze uitspraken dan ook buiten de rechtszaak te houden, maar rechter Sarah Netburn heeft dit verzoek inmiddels afgewezen. Daarbij komt het feit dat Hinman adviezen van de SEC zou hebben overtreden en er blijk is van belangenverstrengelingen.

De Ripple rechtszaak werd aangespannen door de SEC, de financieel toezichthouder in de Verenigde Staten. De toezichthouder vindt dat XRP effecten, oftewel investeringscontracten zijn. Ripple zou hiervoor niet de juiste vergunningen hebben en de SEC wil dus dat het bedrijf en zijn oprichters flinke boetes betaalt en zijn activiteiten in de VS staakt. Lees hier 3 mogelijke uitkomsten van de XRP rechtszaak.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie