Timo Bult Timo Bult
13/04/2022 07:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2022 07:59

XRP rechtszaak: “Een grote overwinning” nadat rechter verzoek verwerpt

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP rechtszaak:

Foto: Migren art/Shutterstock

Er is weer wat positief ripple nieuws te melden! De rechter heeft namelijk bepaald dat de Securities and Exchange Commission (SEC) bepaalde documenten niet mag uitsluiten in de XRP rechtszaak. Advocaat James K. Filan noemt het “een zeer grote overwinning voor Ripple.”

Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Ripple rechtszaak: SEC speech zorgt voor hoofdpijn

De Ripple rechtszaak werd aangespannen door de SEC, de financieel toezichthouder in de Verenigde Staten. De toezichthouder vindt dat XRP effecten, oftewel investeringscontracten zijn. Ripple zou hiervoor niet de juiste vergunningen hebben en de SEC wil dus dat het bedrijf en zijn oprichters flinke boetes betaalt. Mocht de SEC gelijk krijgen dan moet Ripple de VS hoogstwaarschijnlijk verlaten en mag XRP ook niet meer in het land gebruikt en verkocht worden. Kortom, een spannende rechtszaak die al een tijd loopt.

Zo nu en dan zien we interessante ontwikkelingen in de zaak, zo ook gisteren. Rechter Sarah Netburn heeft namelijk een verzoek van de SEC afgewezen. Het gaat om documenten omtrent een speech van voormalig SEC-topman William Hinman, waarin hij vaststelde dat bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) geen effecten zijn.

Terwijl de SEC eerder stelde dat het hier de persoonlijke overtuigingen van Hinman betrof, kwam het daar onlangs op terug. De uitspraken van Hinman zouden toch zijn gebaseerd op het beleid van de SEC, wat reden zou kunnen zijn om de documenten alsnog uit te sluiten. De rechter gaat daar dus niet in mee:

“De SEC wil het in beide richtingen hebben, maar de toespraak was bedoeld om het beleid van de SEC weer te geven of dat was het niet. Na erop te hebben aangedrongen dat het Hinmans persoonlijke standpunten weerspiegelde, kan de SEC haar eigen standpunt nu niet verwerpen.”

Advocaat Filan, die de zaak op de voet volgt, noemt het “een zeer grote overwinning voor Ripple.” De SEC heeft nu twee weken om de beslissing van de rechter aan te vechten. Ondanks dat het einde dus nog niet in zicht is, is dit een positieve ontwikkeling voor Ripple en XRP.

Advertentie

Belangenverstrengelingen Hinman

Wie het Ripple nieuws volgt heeft de naam Hinman waarschijnlijk pasgeleden nog voorbij zien komen. Uit uitgelekte e-mails blijkt dat Hinman adviezen van de SEC heeft overtreden. Daarnaast is er blijk van belangenverstrengeling, zoals hier te lezen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie