Simon Bosch Simon Bosch
25/01/2024 08:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2024 21:51

Crypto analisten voorspellen wanneer een XRP beursfonds eraan komt

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP beursfonds zal nog een tijdje duren, voorspellen crypto analisten

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

Begin deze maand zijn de eerste 11 Amerikaanse spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) goedgekeurd. Dit opent in theorie de deuren voor vergelijkbare Exchange Traded Funds voor altcoins. De markt hoopt dat XRP één van de coins is waarvoor ook een spot-ETF goedgekeurd zal worden, maar volgens analisten zal dit niet zo snel gebeuren.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Toch niet binnenkort spot-ETF voor XRP?

CoinShares’ productdirecteur Townsend Lansing verklaarde aan Cointelegraph dat een ETF voor XRP uitsluitend mogelijk is als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gedwongen is om XRP niet te reguleren als een effect.

De beleidsmaker klaagde Ripple eind 2020 aan omdat het van mening is dat het XRP heeft verkocht als ongeregistreerd effect (een type beursproduct), wat niet mag. Deze rechtszaak loopt nog steeds, ondanks dat de rechter afgelopen zomer verklaarde dat de coin op de secundaire markt niet onder de effectenwet is verkocht. Naar verwachting zal de rechtszaak aankomende april worden beëindigd.

Toch lijkt de SEC niet bepaald bereid te zijn om zijn harde beleid in te dammen. Onlangs vroeg het Ripple om financiële documenten te tonen, wat Ripple op zijn beurt absurd vond. De beleidsmaker doet dus nog steeds moeite om de rechtszaak naar zijn hand te zetten. Ook het goedkeuren van de nieuwe bitcoin-ETF’s ging met flinke tegenzin; de stap was géén goedkeuring van bitcoin zelf.

Advertentie

Niet alle hoop op crypto spot-ETF’s verloren

Scott Johnsson van Van Buren Capital verklaarde aan de crypto-krant dat de kans op goedkeuring van zo’n XRP-beursfonds erg klein is. Hier zou een ander bestuur bij de SEC voor nodig zijn.

Max Shannon, eveneens analist bij CoinShares, benadrukte bovendien dat het meer dan een decennium heeft geduurd voordat de eerste spot-ETF’s in de Verenigde Staten goedgekeurd werden. In de zomer van 2013 deed de Winklevoss-tweeling namelijk al zo’n aanvraag, maar met geen succes.

Toch is er nog hoop voor spot-ETF’s voor altcoins. De eerste aanvragen voor dergelijke ethereum (ETH) beursfondsen lopen namelijk al. Ook Ripple-CEO Brad Garlinghouse noemde onlangs de komst van spot-ETF’s voor andere coins een garantie, alhoewel hij geen woord durfde te zeggen of deze ook in het verschiet liggen voor XRP.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie