Simon Bosch Simon Bosch
18/11/2023 18:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/11/2023 15:12

Nóg een Ethereum beursfonds (ETF) aanvraag, lijst wordt steeds langer

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Nóg een Ethereum beursfonds (ETF) aanvraag, lijst wordt steeds langer

Foto: MacroEcon/Shutterstock

Nadat ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock afgelopen juni een aanvraag indiende voor een bitcoin (BTC) spot-ETF, volgden veel andere financiële instituten de enorme vermogensbeheerder. Ethereum (ETH) stond toen nog langs de zijlijn, maar ook voor de grootste altcoin druppelen de aanvragen nu binnen. Gisteren is de zevende aanvraag aan het lijstje toegevoegd.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Fidelity wil ook Ethereum spot-ETF

Bloombergs ETF-analist James Seyffart schrijft op sociale mediaplatform X dat Fidelity op vrijdag een aanvraag heeft gedaan voor een Ethereum-ETF. Fidelity is de zevende partij die deze stap neemt. BlackRock, Grayscale, Hashdex en de samenwerkingsverbanden tussen 21Shares en ARK Invest en Invesco en Galaxy Digital waren Fidelity al voor.

Sommige ETF-providers werken samen met andere financiële bedrijven. Zo werkt BlackRock samen met Coinbase voor het bewaren van de tokens, en Invesco en Galaxy Digital werken samen met Bloomberg voor het citeren van de ethereum koers. Of dit ook voor het fonds van Fidelity zal gelden is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat het beursfonds verhandelbaar zal zijn op de BZX-beurs van de Chicago Board Options Exchange (CBOE).

Advertisement

Ethereum fondsen niet zo populair

In alle zeven gevallen betreffen het aanvragen voor spot-ETF’s, want ‘gewone’ Exchange Traded Funds die ethereum-futurescontracten als onderliggende waarde hebben zijn al verhandelbaar.

Helaas voor ethereum waren deze beursfondsen bij introductie nog niet bepaald populair. Op de eerste dag waren maar liefst 9 ethereum-ETF’s op basis van futures verhandelbaar, maar het volume was letterlijk een fractie van waar investeerders op hadden gehoopt.

Het totaal lag namelijk op nog geen 2 miljoen Amerikaanse dollar. Het grootste bitcoin-beursfonds, BITO, bracht op de eerste dag namelijk 200 miljoen dollar binnen in de eerste 15 minuten.

Er zijn meer beursfondsen voor ethereum die niet gebruikmaken van futurescontracten. Deze worden in de gaten gehouden door ETF-provider CoinShares. Met deze fondsen ging het vorige week wat beter. De groei voor ETH-fondsen is sinds augustus 2022 niet zo groot geweest.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement