Simon Bosch Simon Bosch
18/11/2023 18:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/11/2023 15:12

Nóg een Ethereum beursfonds (ETF) aanvraag, lijst wordt steeds langer

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Nóg een Ethereum beursfonds (ETF) aanvraag, lijst wordt steeds langer

Foto: MacroEcon/Shutterstock

Nadat ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock afgelopen juni een aanvraag indiende voor een bitcoin (BTC) spot-ETF, volgden veel andere financiële instituten de enorme vermogensbeheerder. Ethereum (ETH) stond toen nog langs de zijlijn, maar ook voor de grootste altcoin druppelen de aanvragen nu binnen. Gisteren is de zevende aanvraag aan het lijstje toegevoegd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Fidelity wil ook Ethereum spot-ETF

Bloombergs ETF-analist James Seyffart schrijft op sociale mediaplatform X dat Fidelity op vrijdag een aanvraag heeft gedaan voor een Ethereum-ETF. Fidelity is de zevende partij die deze stap neemt. BlackRock, Grayscale, Hashdex en de samenwerkingsverbanden tussen 21Shares en ARK Invest en Invesco en Galaxy Digital waren Fidelity al voor.

Sommige ETF-providers werken samen met andere financiële bedrijven. Zo werkt BlackRock samen met Coinbase voor het bewaren van de tokens, en Invesco en Galaxy Digital werken samen met Bloomberg voor het citeren van de ethereum koers. Of dit ook voor het fonds van Fidelity zal gelden is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat het beursfonds verhandelbaar zal zijn op de BZX-beurs van de Chicago Board Options Exchange (CBOE).

Advertentie

Ethereum fondsen niet zo populair

In alle zeven gevallen betreffen het aanvragen voor spot-ETF’s, want ‘gewone’ Exchange Traded Funds die ethereum-futurescontracten als onderliggende waarde hebben zijn al verhandelbaar.

Helaas voor ethereum waren deze beursfondsen bij introductie nog niet bepaald populair. Op de eerste dag waren maar liefst 9 ethereum-ETF’s op basis van futures verhandelbaar, maar het volume was letterlijk een fractie van waar investeerders op hadden gehoopt.

Het totaal lag namelijk op nog geen 2 miljoen Amerikaanse dollar. Het grootste bitcoin-beursfonds, BITO, bracht op de eerste dag namelijk 200 miljoen dollar binnen in de eerste 15 minuten.

Er zijn meer beursfondsen voor ethereum die niet gebruikmaken van futurescontracten. Deze worden in de gaten gehouden door ETF-provider CoinShares. Met deze fondsen ging het vorige week wat beter. De groei voor ETH-fondsen is sinds augustus 2022 niet zo groot geweest.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Bitcoin naar $200.000, belangrijke ETF-goedkeuring verwacht
Ethereum ETF’s stunten op Wall Street – nieuwe recordkoers in zicht
Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
27% van alle Ethereum nu gestaked: koers onder druk
Advertentie