Simon Bosch Simon Bosch
20/01/2024 20:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2024 19:37

Ripple zet tegenaanval in: ‘verzoek om documenten slaat nergens op’

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple zet tegenaanval in: 'verzoek om documenten slaat nergens op'

Foto: T. Schneider/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple zijn nog altijd verwikkeld in een juridisch conflict. Deze lijkt gelukkig langzaam op zijn einde te lopen, maar toch houdt de SEC stand. Met een nieuwe motie wil de beleidsmaker de financiële documenten van Ripple bemachtigen, maar het crypto bedrijf vindt dit onterecht.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ripple klaagt over SEC’s uitstel

Vorige week vroeg de SEC de rechter om meer documenten rondom Ripple’s financiële situatie in 2022 en 2023. In juli 2023 oordeelde rechter Torres namelijk dat Ripple’s token XRP een effect is als deze aan institutionele investeerders wordt verkocht. Hierom wil de SEC dat er meer zicht komt op deze verkopen, waar deze financiële documenten voor nodig zijn.

Toch vindt Ripple dat dit nergens op slaat. In zijn eigen motie stelt het juridische team dat de SEC zichzelf nu eigenlijk tegenspreekt, doordat het dit kon doen tijdens de discovery-fase. Die is inmiddels al afgerond, en de SEC vond deze documenten voorheen totaal niet nodig, aldus het Amerikaanse cryptobedrijf.

Ook vindt Ripple dat de rechter zich niet druk zou hoeven te maken om de poging van de beleidsmaker, die het oordeel opnieuw lijkt te willen uitstellen. Aankomende april zal volgens de planning het oordeel namelijk al worden geveld. Ook zou de SEC al haar vragen voor Ripple al hebben gebruikt, waardoor het Ripple niet nog meer vragen kan stellen.

Advertentie

Ripple: beleid SEC is slecht voor crypto industrie

De rechtszaak loopt al sinds eind 2020. Ripple’s hoofdjurist, Stuart Alderoty, verwacht dat de rechterlijke macht in de Verenigde Staten binnenkort een stokje voor het beleid van de SEC zal steken, wat betekent dat het haar macht in zal dammen. Het beleid heeft volgens Alderoty namelijk een negatieve invloed voor de gehele crypto-industrie.

Ripple-CEO Brad Garlinghouse blijft ook erg ontevreden met de SEC, laatstgenoemde zou namelijk niet bereid zijn om de te omarmen. Toch zou de komst van meer crypto-ETF’s gaan zorgen voor meer goedkeuringen van crypto-ETF’s.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie