Roy van Krieken Roy van Krieken
23/01/2023 11:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/01/2023 11:00

XRP rechtszaak nieuws & Nederlandse broker geeft je 30 XRP gratis

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

Foto: Shutterstock/leksiv

De beruchte rechtszaak russen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is ondertussen al zo’n twee jaar aan de gang en nog altijd heeft de rechter geen uitspraak gedaan. Desalniettemin zitten we hoogstwaarschijnlijk al wel in de laatste fase van de zaak, en mede om die reden heeft Nederlandse crypto broker AnycoinDirect een ludieke XRP-actie bedacht. Je kunt namelijk gratis XRP-tokens ontvangen!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP rechtszaak

Het begon allemaal aan het einde van 2020. Destijds beschuldigde de SEC Ripple ervan om XRP tokens als security, ofwel effect, te verkopen zonder dat zij hiervoor de benodigde licenties in handen hadden. Ripple ontkent uiteraard stellig dat XRP een effect is, en dit is eigenlijk tevens de belangrijkste kwestie binnen de rechtszaak.

Kan XRP als security worden gezien of niet? Om antwoord te geven op deze vraag zijn beide partijen op zoek gegaan naar bewijs. Voor het Ripple kamp was het belangrijkste stuk bewijs wellicht de zogeheten ‘Hinman documenten’.

Deze documenten hebben betrekking op een speech van voormalig SEC-topman William Hinman. Hij zou en publique hebben gesteld dat verschillende cryptocurrencies, waaronder ethereum (ETH), niet bestempeld kunnen worden als security. Dat zou volgens het Ripple kamp betekenen dat de SEC ook niet kan beargumenteren dat XRP een security is.

Het toelaten van deze bewijsstukken in de rechtszaal was echter nog niet zo makkelijk. De SEC zette namelijk alles op alles om te voorkomen dat de Hinman Documenten aan de rechter werden getoond. De SEC verloor deze strijd en de rechter gaf aan dat de bewijsstukken gewoon gebruikt mogen worden.

Inmiddels is er ook een nieuwe fase van de zaak ingegaan. Beide partijen hebben al hun argumenten ingediend bij de rechter en het is nu eigenlijk wachten op een uitspraak. Volgens Ripple CEO Brad Garlinghouse zal deze uitspraak mogelijk niet meer zo lang op zich laten wachten.

Advertentie

Gratis XRP-tokens bij AnycoinDirect

De uitkomst van de zaak zal vanzelfsprekend van grote invloed zijn op de koers van XRP. Mocht Ripple de zaak winnen dan is het niet gek om te verwachten dat deze als een raket omhoog zal schieten. Echter, het omgekeerde is helaas ook zeer waarschijnlijk waar. Indien de rechter in het voordeel van de SEC haar vonnis uitspreekt zal dat niet ten goede komen aan de XRP-koers.

Wat er ook gaat gebeuren in de toekomst, AnyoinDirect heeft een nieuwe actie die volledig in het teken van XRP staat. Nieuwe gebruikers krijgen namelijk maar liefst 30 XRP helemaal gratis! Zeker als je gelooft dat Ripple de rechtszaak gaat winnen is dat natuurlijk een kans die je niet kunt laten liggen.

Deze tokens hebben vandaag de dag een marktwaarde van zo’n €11. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je registreren bij AnycoinDirect, het verificatieproces volledig doorlopen en tenminste één succesvolle order plaatsen. 

Deze actie is enkel en alleen vandaag geldig! Wees er dus snel bij en neem je 30 XRP tokens zo snel mogelijk in ontvangst!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie