Simon Bosch Simon Bosch
19/01/2024 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2024 20:14

Sociale mediaplatform Reddit maakt zich klaar voor beursdebuut

Nieuws
Sociale mediaplatform Reddit maakt zich klaar voor beursdebuut

Foto: Koshiro K/Shutterstock

Het gaat de afgelopen tijd goed met Reddit, zo blijkt uit verschillende ontwikkelingen omtrent het sociale mediaplatform. Het heeft al zijn eigen altcoin genaamd moon (MOON) waar het vrij goed mee lijkt te gaan, maar dit vindt het bedrijf niet genoeg. Aankomende maart zou het naar de beurs willen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Reddit naar de beurs?

Dat schrijft het doorgaans goed ingelichte Reuters op basis van anonieme bronnen. Reddit zou al ‘gedetailleerde plannen’ hebben om naar de beurs te gaan, wat begin maart zou moeten gebeuren. Het zou de eerste grote initial public offering (IPO) van een sociale mediabedrijf zijn sinds die van Pinterest (beurssymbool: PINS) in 2019. Ook valt de timing op doordat Reddit kampt met sterke concurrentie van onder andere TikTok en Facebook, die azen op dezelfde advertentie-inkomsten.

Ook is het volgens Reuters een test van Reddits gebruikersbasis, waarvan een deel aanzienlijke kennis van de economische en financiële wereld heeft. Als gebruikers inderdaad zo enthousiast zouden zijn over het platform, dan zouden ze sneller bereid zijn om te investeren in het aandeel.

We kennen Reddit in een financiële context onder meer van de WallStreetBets-subreddit, die groot in het nieuws was door het drama rondom bioscoopketen AMC en videogamewinkel GameStop, die Reddit-gebruikers in 2021 een enorme opkikker wisten te geven door slim te handelen. Daarna was de cryptocurrency Monero (XMR) aan de beurt.

Reddit wil volgens de zakenkrant ongeveer 10% van zijn aandelen beschikbaar stellen voor de IPO. Die plant het bovendien al in het geheim sinds 2021. Een introductieprijs voor het aandeel is helaas nog niet bekend.

Advertentie

Reddit groot in crypto

Het bedrijf is niet alleen één van de grootste sociale mediaplatformen en volgens SimilarWeb zelfs het allergrootste internetforum. Het heeft ook zijn eigen altcoin, moon (MOON). Deze token steeg eind vorig jaar hard nadat een moderator aankondigde het project eerlijker ging maken. Zo heeft het een groot deel van zijn eigen tokens vernietigd en Reddit is nu niet meer in staat om nieuwe MOON-coins te printen.

Ook is het sociale mediaplatform nauw verbonden met de Fortnite-token BRICK. Beide tokens worden sinds afgelopen augustus verhandeld op de crypto exchange Kraken.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie