Simon Bosch Simon Bosch
14/11/2023 21:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2023 12:27

Reddit crypto MOON stijgt met 260% na mededelingen van moderators

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: FellowNeko/Shutterstock

In de afgelopen bullmarkt hebben veel bekende bedrijven voorzichtig hun eerste investeringen gedaan in crypto. Reddit was er vroeg bij, het sociale mediaplatform lanceerde eind 2020 namelijk al de token Moons (beurssymbool: MOON). Gisteren maakte het bedrijf bekend dat het protocol van de coin aanzienlijk is veranderd. MOON is hierdoor hard gestegen.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Reddit crypto ondergaat herstructurering

Op Reddit kondigde een moderator in het kanaal r/CryptoCurrency aan dat het bedrijf het smart contract heeft ingetrokken, wat betekent dat het geen nieuwe MOON-tokens kan creëren. Ook heeft het alle tokens die het team in de ‘Community Tank’ bewaart vernietigd, waardoor het totale tokenaanbod is gedaald van bijna 126 miljard MOON naar iets meer dan 83 miljard MOON.

Dat betekent dat de coin niet langer inflatie heeft. Bovendien geldt dat als in de toekomst meer MOON wordt vernietigd (‘burning’ in crypto-jargon) de token deflatoir wordt.

Het team van ontwikkelaars zal samenwerken met de community om een plan voor Moons te bedenken. Daarbij moeten we denken aan of de tokens die Reddit verdient met het verhuren van adverenties en Ask-Me-Anything-topics (AMA’s) moeten worden vernietigd of moeten worden gedistribueerd onder de community.

Ook wordt er al gewerkt aan het toevoegen van de MOON-balansen van investeerders met een account op het platform. Met een fooienbot moet je in de toekomst fanatieke Redditors kunnen belonen. Het team zal dit soort bots blijven ontwikkelen om het gebruik van Moons aan te moedigen. Verder zul je MOON gewoon kunnen blijven verhandelen op crypto exchanges. Afgelopen augustus steeg de coin ook, omdat de cryptobeurs Kraken aankondigde de token aan te bieden aan handelaren.

Advertisement

MOON naar de maan na harde crash

De token is volgens data van CoinGecko al met bijna 260% gestegen. Of dat voldoet aan de definitie ‘naar de maan gaan’ blijft open voor interpretatie. In ieder geval heeft de coin een groot deel van de verloren marktwaarde weer teruggewonnen.

Daarmee heeft het bijna het verlies van halverwege oktober herwonnen. Toen stortte de coin namelijk in doordat Reddit het niet waard vond om door te gaan met het Community Points-programma. Onzekerheid rondom regulatie was hier één van de redenen van.

Reddit heeft in 2022 ondersteuning voor non-fungible tokens (NFT’s) toegevoegd, die ook erg populair zijn geworden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement