Ivo Melchers Ivo Melchers
08/08/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2023 10:00

Reddit crypto tokens stijgen hard na omarming grote crypto exchange

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Reddit crypto tokens stijgen hard na omarming grote crypto exchange

Foto: Tero Vesalainen/Shutterstock

Reddit, een populair social media-platform, is behoorlijk bekend binnen de crypto wereld. Vorig jaar lanceerde het zijn eigen non-fungible tokens (NFT’s) die behoorlijk in de smaak zijn gevallen bij de enorme hoeveelheid gebruikers van het platform. Twee Reddit communities, ook wel subreddits genoemd, beschikken tevens over een eigen cryptocurrency. Deze tokens zijn nu in de spotlights terechtgekomen vanwege de enorme Amerikaanse crypto exchange Kraken.

Nieuwe memecoin stijgt 2.500% en crasht binnen uur na hack van actrice
Nieuwe memecoin stijgt 2.500% en crasht binnen uur na hack van actrice

Reddit crypto tokens schieten omhoog

De subreddits r/cryptocurrency en r/FortNiteBR beschikken sinds 2020 over een eigen crypto-token. MOON werd gelanceerd voor r/cryptocurrency en BRICK werd tot leven gebracht voor r/FortNiteBR. Beide tokens worden toegekend aan Reddit-gebruikers, ook wel ‘Redditors’ genoemd, op basis van hun betrokkenheid binnen elke online community.

Leden kunnen tokens verzamelen door het plaatsen van content en het achterlaten van opmerkingen. Ook kunnen gebruikers anderen een fooi geven in de desbetreffende cryptocurrency.

Sinds gisteren kunnen beide tokens verhandeld worden op Kraken. Ook stortingen en opnames van zowel MOON als BRICK worden ondersteund door de in 2011 gelanceerde beurs. Als direct gevolg van de notering schoten de koersen in zeer korte tijd enorm hard de lucht in. Om precies te zijn steeg MOON met ongeveer 52 procent en BRICK met zo’n 133 procent.

MOON werd vorige maand ook al genoteerd bij Crypto.com. Destijds nam de waarde van de altcoin zelfs met ongeveer 420 procent toe.

Gepaarde risico’s met dit soort altcoins

Het is echter belangrijk om te vermelden dat het hier gaat om cryptomunten met een zeer lage marktkapitalisatie. De totale waarde van MOON en BRICK staat namelijk gelijk aan respectievelijk 38,58 miljoen dollar en 4,11 miljoen dollar. MOON neemt hiermee plek 2.298 in beslag op CoinMarketCap en BRICK staat wat dat betreft op plek 3.062. De afstand met de grote jongens uit het crypto land is dan ook van kolossale grootte. De volatiliteit met dit soort munten ligt vanzelfsprekend een stuk hoger dan bij bitcoin (BTC), ethereum (ETH) of andere welbekende munten.

Bij projecten als deze hoor je vaak alleen de enorme opwaartse bewegingen wat betreft de koersen, maar het kan net zo hard de andere kant op gaan. Zo verloor MOON na de notering op Crypto.com binnen 2 weken ongeveer de helft van zijn waarde.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie