steve_wozniak_apple_nu_ook_medeoprichter_van_op_blockchain_gericht_vc_fonds

Steve Wozniak (Apple) nu ook medeoprichter van blockchain onderneming

Nadat Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, eerder in augustus al had aangekondigd zich bezig te gaan houden met een blockchain-project genaamd EQUI, is hij op 15 oktober ook onthuld als de mede-oprichter van EQUI Global, meldt Verdict.

EQUI Global is een op technologie gericht venture capital (VC) fund dat de conventionele principes van beleggen combineert met een blockchain-backend waarmee waarde kan worden gerealiseerd en vervolgens via het EquiToken op de open markt kan worden verhandeld. Met de benoeming als mede-oprichter van de startup bundelt Wozniak de krachten met oprichter Doug Barrowman en mede-oprichter Michelle Mone.

Wozniak zal technologische investeringen doen en zal helpen bij de zoektocht naar de “blockchain- en technische sterren van morgen”. In een interview met Sam Rubin zegt “the Woz” het volgende:

Ik krijg elke dag ideeën voorgelegd… eigenlijk wel tientallen per dag en ik zeg altijd nee. Sinds ik samen met Steve Jobs Apple oprichtte is dit ongeveer de tweede keer in twintig jaar dat ik ook echt ja zei. Ik wil hier een deel van zijn. Het moet iets zijn waar ik echt in geloof en ik geloof echt in EQUI.

Advertentie

EQUI Global richt zich in de eerste plaats op wat het “geavanceerde” beleggers noemt die zich in het fonds kopen via het op het Ethereum-netwerk gebouwde EquiToken. Het bedrijf denkt dat andere VC-fondsen een vergelijkbaar voorbeeld zullen volgen vanwege de flexibiliteit die het biedt. Door hun EquiTokens te verkopen via cryptocurrencyexchanges kunnen beleggers eenvoudig beleggingen liquideren wanneer zij dat nodig achten. Ongeveer 80% van de investeringen van EQUI Global zal plaatsvinden in technologiebedrijven en de resterende 20% in sectoren zoals onroerend goed en kunst.

Wozniak heeft zich eerder al lovend uitgelaten over crypto. Ook al noemde hij blockchain in juni nog een “bubbel” en vergeleek hij de technologie destijds met de internetzeepbel van eind vorige eeuw. Daaraan voegde hij wel toe dat hij Bitcoin (BTC) “nog steeds gewoon geweldig vond”. Eerder in mei stelde hij dat het Ethereum-netwerk zomaar het nieuwe Apple zou kunnen worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€5.618,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€5.652,46 Kopen
2
2
Litebit
Reviewed
€5.663,54 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€5.664,88 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€5.683,15 Kopen
5
5
Bitcoinmeester
Reviewed
€5.695,71 Kopen
Laatste nieuws