apple_steve_wozniak_noemt_blockchain_een_bubbel_maar_vindt_bitcoin_nog_steeds_geweldig

Apple’s Steve Wozniak noemt blockchain een “bubbel” maar vindt BTC nog steeds “gewoon geweldig”

Mede-oprichter van Apple, Steve (the Woz) Wozniak is van mening dat blockchain een bubbel is die vergelijkbaar is met de internetzeepbel eind vorige eeuw, maar dat deze in de toekomst een potentieel kan hebben, meldde CNBC gisteren, 26 juni.

Tijdens de NEX-technologie conferentie in New York, zei Wozniak dat de internetzeepbel een soortgelijke hype rond bedrijven creëerde die uiteindelijk niet haar belofte waar kon maken:

Het was een bubbel, en zo denk ik ook over blockchain

Wozniak voegde er echter aan toe dat blockchain “gedecentraliseerd en volledig betrouwbaar” is en merkt op dat het “even kan duren” voordat het potentieel volledig verwezenlijkt wordt:

Het verandert niet op een dag; veel van de blockchain-ideeën die echt goed zijn door vroeg uit te komen, kunnen zichzelf opbranden door niet voorbereid te zijn op de lange termijn.

Advertentie

Wozniak sprak vorige maand soortgelijke gevoelens uit over het toekomstige potentieel voor zowel blockchain en cryptocurrencies.

CNBC merkt op dat Wozniak Ethereum (ETH) heeft uitgekozen als één cryptocurrency die op de lange termijn zou kunnen blijven bestaan, vanwege de veelzijdigheid waarmee ontwikkelaars kunnen bouwen op hun blockchain. Halverwege mei op een conferentie in Wenen had Wozniak het platform van Ethereum ook vergeleken met het Apple-platform en beweerde dat het in de toekomst niet zo invloedrijk zou kunnen worden als Apple.

Volgens CNBC noemde Wozniak gisteren de mogelijkheid om blockchain te gebruiken voor een social network-concurrent voor Facebook, waarvan hij zei dat deze op dit moment een monopolie is de sector heeft.

Wozniak, die eerder deze maand naar BTC had verwezen als “puur digitaal goud”, merkte op dat Bitcoin nog steeds “gewoon geweldig” voor CNBC.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.654,39 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.595,37 Kopen
2
2
Bitvavo
Reviewed
€6.598,00 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.647,05 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€6.656,33 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.666,49 Kopen
Laatste nieuws