Rico Engelbarts
27/06/2018 16:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2018 16:26

Apple’s Steve Wozniak noemt blockchain een “bubbel” maar vindt BTC nog steeds “gewoon geweldig”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
apple_steve_wozniak_noemt_blockchain_een_bubbel_maar_vindt_bitcoin_nog_steeds_geweldig

Foto: ZorroGabriel/Shutterstock

Mede-oprichter van Apple, Steve (the Woz) Wozniak is van mening dat blockchain een bubbel is die vergelijkbaar is met de internetzeepbel eind vorige eeuw, maar dat deze in de toekomst een potentieel kan hebben, meldde CNBC gisteren, 26 juni.
Tijdens de NEX-technologie conferentie in New York, zei Wozniak dat de internetzeepbel een soortgelijke hype rond bedrijven creëerde die uiteindelijk niet haar belofte waar kon maken:

Het was een bubbel, en zo denk ik ook over blockchain

Wozniak voegde er echter aan toe dat blockchain “gedecentraliseerd en volledig betrouwbaar” is en merkt op dat het “even kan duren” voordat het potentieel volledig verwezenlijkt wordt:

Het verandert niet op een dag; veel van de blockchain-ideeën die echt goed zijn door vroeg uit te komen, kunnen zichzelf opbranden door niet voorbereid te zijn op de lange termijn.

Wozniak sprak vorige maand soortgelijke gevoelens uit over het toekomstige potentieel voor zowel blockchain en cryptocurrencies.
CNBC merkt op dat Wozniak Ethereum (ETH) heeft uitgekozen als één cryptocurrency die op de lange termijn zou kunnen blijven bestaan, vanwege de veelzijdigheid waarmee ontwikkelaars kunnen bouwen op hun blockchain. Halverwege mei op een conferentie in Wenen had Wozniak het platform van Ethereum ook vergeleken met het Apple-platform en beweerde dat het in de toekomst niet zo invloedrijk zou kunnen worden als Apple.
Volgens CNBC noemde Wozniak gisteren de mogelijkheid om blockchain te gebruiken voor een social network-concurrent voor Facebook, waarvan hij zei dat deze op dit moment een monopolie is de sector heeft.
Wozniak, die eerder deze maand naar BTC had verwezen als “puur digitaal goud”, merkte op dat Bitcoin nog steeds “gewoon geweldig” voor CNBC.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie