Rico Engelbarts
17/05/2018 17:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2018 17:21

Steve Wozniak: Bitcoin en blockchain zullen binnen tien jaar volledig potentieel bereiken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Apple’s medeoprichter Steve “Woz” Wozniak heeft positief gereageerd op cryptocurrencies en blockchain-technologie in zijn openingstoespraak op het WeAreDevelopers World Congress 2018 in Wenen.
Volgens het rapport van Cointelegraph op woensdag 16 mei beschouwt Wozniak blockchain als een “geweldig idee”. Verder zei hij:

Blockchain is de volgende grote IT-revolutie die op het punt staat te gebeuren.

Wozniak legde zijn positieve kijk op blockchain uit door het feit dat er op een aantal gebieden veel nuttige toepassingen voor de technologie zijn.
De blockchain en cryptocurrencies zullen hun volledige potentieel binnen tien jaar bereiken, volgens Wozniak. De mede-oprichter van Apple haalde ook de CEO van Twitter, Jack Dorsey, aan die in maart gezegd had dat Bitcoin ‘s werelds ‘enige currency’ zal worden.
Dit is niet de eerste keer dan Steve Wozniak zich positief uitliet over cryptocurrencies en blockchain; tijdens de ‘Money 20/20” conferentie in Las Vegas, oktober vorig jaar, zei hij dat Bitcoin beter is dan goud en de Amerikaanse dollar.
Volgens Wozniak is het grote voordeel van Bitcoin dat er maar een beperkt aantal coins is, terwijl fiatgeld zoals de dollar of euro, gemakkelijk bijgedrukt kan worden door de banken.
Desalniettemin verkocht Wozniak al zijn bitcoins op één na, zoals hij zei op de WeAreDevelopers conferentie in Wenen, omdat hij “geen belegger wil worden die constant de prijzen in de gaten moet houden.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie