Apple’s Steve Wozniak voegt zich bij blockchain startup Equi

Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, heeft aangekondigd dat hij van plan is om zich bezig te gaan houden met een blockchain-project genaamd Equi. Wozniak verklaarde dit in een interview met nieuwssite NullTX tijdens ChainXChange, een blockchain-conferentie gehouden op 13 en 15 augustus.

In het interview vertelt Wozniak als eerst hoe hij met blockchain in aanraking kwam:

Ik wil graag op de hoogte zijn van dingen… Bitcoin trok mijn aandacht. Het had zoveel ongewone aspecten voor een technologie waar ik nooit van gehoord had: niemand staat echt bekend als de bedenker, het heeft geen centraal onderdeel, het is gebaseerd op wiskunde en er is een exact aantal Bitcoin dat kan bestaan. Wiskunde is voor mij iets natuurlijks. Het is veel beter dan mensen… Ik vertrouw zulke natuurlijke dingen meer dan wat mensen verzinnen. Mensen verzinnen valuta’s, controleren deze, drukken elk jaar nieuwe Amerikaanse dollars; Bitcoin was immuun daarvoor.

Zelfs voor Wozniak was blockchain niet gelijk duidelijk:

In eerste instantie bleef ik over blockchain horen en begreep ik het niet. Het is niet iets dat je in een dag begrijpt. Je denkt erover na, leest meer over hoe het werkt, en dan zie je hoe mensen het daadwerkelijk gebruiken, via mining en verificatie en, aha! Ik snap het!

Het is zo onafhankelijk! Het lijkt op het internet toen het nog gloednieuw was… Ik was verbaasd over de technologie erachter. Mensen starten bedrijven op die andere dingen doen in het leven. Mensen in vastgoed, Uber-systemen, vooral dingen met transacties als detailhandel, autoverkoop, productie… zij werken aan bitcoin-apps en zij hebben allemaal waarde. Alles waar je over hoort, heeft waarde voor mij… Een paar mensen zien deze waarde, dat doet mij denken aan de vroege dagen van het internet.

Advertentie

Wozniak wil blockchain gebruiken om investeringen te doen in goede doelen:

Ik ben betrokken, binnenkort, voor het eerst, bij een blockchain-bedrijf. Het heet Equi… Onze benadering is niet als die van een nieuwe cryptocurrency, of iets dergelijks neps waar het houden van een evenement de waarde doet stijgen. Het is een aandeel in een bedrijf. Dit bedrijf doet investeringen in zaken zoals de bouw van appartementsgebouwen in Dubai door betrouwbare investeerders. Wij hebben een persoon in onze groep die een heel appartementencomplex heeft opgezet met Bitcoin… Wij willen eventueel starten in Malta rond de tijd dat zij een blockchain-conferentie houden. Sommige landen zijn zeer positief over blockchain, op dezelfde manier dat zij positief waren over elektrische auto’s.

Wozniak concludeerde aan het eind van het interview met een vergelijking tussen Ethereum en Apple’s App-store. Beide platformen geven bedrijven en individuen de mogelijkheid om apps te ontwikkelen en te draaien op het platform:

Ethereum geeft ons de tools voor een blockchain-app van onszelf… ik zie meer mensen Ethereum op die manier gebruiken.

In mei van dit jaar zei Wozniak dat Ethereum de nieuwe Apple kan worden. Een maand later noemde Wozniak blockchain een bubbel, maar zei dat Bitcoin digitaal goud is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

 

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€5.743,63 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€5.661,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€5.682,96 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€5.701,26 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€5.702,43 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€5.728,47 Kopen
Laatste nieuws