Simon Bosch Simon Bosch
01/03/2023 06:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/03/2023 06:33

50 miljoen Amerikanen hebben crypto, blijkt uit onderzoek Coinbase

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Criptomonedas en EE. UU.: 50 millones de usuarios, según Coinbase

Foto: G-Stock Studio/Shutterstock

Er zijn veel redenen waarom mensen in cryptocurrencies investeren. Misschien wil je ze gebruiken om geld te versturen, of je wilt gewoon geld verdienen. In de Verenigde Staten stoppen veel mensen geld in crypto omdat ze gefrustreerd zijn op het financiële systeem.

Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet

20% van inwoners VS zit in crypto

Dat concludeert Coinbase op basis van een onderzoek dat het bedrijf heeft laten doen. Het heeft ruim 2.000 Amerikaanse volwassenen ondervraagd over het financieel systeem. 80% van de inwoners van de VS vindt dat het huidige wereldwijde financiële systeem oneerlijk is en disproportioneel de belangen van invloedrijke partijen dient.

Het grootste deel van deze groep ondervraagden frustreert zich hier mateloos aan en wil dat het verandert. 67% wil zelfs dat het systeem ingrijpende veranderingen nodig heeft of zelfs volledig wordt vernieuwd.

Ongeveer 50 miljoen inwoners van de VS zou in enige vorm cryptocurrency bezitten. Dat is zo’n 20% van de bevolking. 2022 was een tumultueus jaar, maar netto heeft dat niets veranderd aan het percentage Amerikanen dat in crypto zit.

Ook zijn crypto-investeerders niet gehecht aan één enkele politieke partij. 18% is Republikein, 22% is Democraat en 22% zegt zich niet bij een politieke partij te hebben gevoegd. 76% van de ondervraagden met cryptocurrencies in hun portfolio vindt dat crypto en blockchain de toekomst is. Dat percentage is zelfs nog hoger bij gekleurde Amerikanen en bij jongere investeerders.

Bovendien vindt 54% van alle ondervraagde Gen Z’ers en 55% van de Millennials dat crypto de toekomst is, ongeacht van of ze er in hebben geïnvesteerd of niet.

Advertentie

Verrassende resultaten uit enquêtes

Uit enquêtes komen regelmatig verrassende resultaten. Zo bleek vorig jaar dat 15% van de Nederlandse huishoudens investeert in crypto’s zoals bitcoin (BTC). Uit dit onderzoek bleek dat 37% van de investeerders 999 euro of minder investeert. In 2021 stopte de helft van de investeerders in Nederland nog minder dan 500 euro in de volatiele activaklasse.

Het bedrag is in de tussentijd dus toegenomen, ondanks dat de prijzen toen zijn gedaald. Hoe de cijfers er nu voor staan is niet duidelijk. Verder stond Nederland wereldwijd in de top 3 van meest winstgevende landen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Advertentie