Roy van Krieken Roy van Krieken
23/04/2022 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2022 07:01

Nederlandse bitcoin investeerders in top 3 van winstgevendste landen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Lukasz Stefanski/Shutterstock

Veel crypto investeerders hebben in 2021 behoorlijk wat winst gemaakt. Het was uiteraard ook een bijzonder goed jaar, met een bitcoin (BTC) koers die bijna de $70.000 wist aan te tikken. Uit een onderzoek van Invezz.com blijkt dat crypto investeerders uit Zwitserland uitzonderlijk goed hebben gepresteerd. Zij scoorden hoger dan investeerders uit welk land dan ook en behaalden gemiddeld $1,268 winst per persoon.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto winsten in 2021

In totaal werd er binnen de crypto industrie maar liefst $163 miljard winst gemaakt door investeerders over de hele wereld in 2021! Dat was een stijging van maar liefst 400% ten opzichte van het jaar daarvoor. Toen werd er “slechts” $32,5 miljard winst gemaakt. 93% van al deze winst werd behaald met ofwel bitcoin, of ethereum (ETH).

Ethereum bleek zelfs een betere investering te zijn geweest dan bitcoin voor veel investeerders. Er werd met ethereum $76,3 miljard winst geboekt, terwijl bitcoin slechts verantwoordelijk was voor $74,4 miljard. Volgens onderzoekers zou de opkomst van de decentralized finance (DeFi) sector hier verantwoordelijk voor zijn.

Zwitserland en crypto

Hoewel Zwitserse investeerders niet in absolute termen de meeste winst hebben behaald, deze prijs gaat niet geheel verrassend uit naar de Verenigde Staten, zijn individuele bitcoin investeerders in Zwitserland in staat om hogere winsten te boeken. De verschillen zijn zelfs best wel groot.

Waar de gemiddelde bitcoin investeerder uit Zwitserland $1,268 winst per persoon heeft geboekt in 2021, was dat in de Verenigde Staten slechts $149 per persoon! Die getallen liggen aardig ver uit elkaar. Ook Tsjechië deed het vorig jaar erg goed. Bitcoin investeerders aldaar stonden op de tweede plek als het op gemiddeld rendement aankomt.

Nederlandse crypto investeerders hoeven zich ook niet te schamen. In 2021 wisten Nederlandse bitcoin investeerders gemiddeld $767 winst per persoon te boeken en staan hiermee op een mooie derde plek. 

Ondanks dat Zwitserse bitcoin investeerders klaarblijkelijk aardig weten wat ze doen, investeert slechts een heel klein deel van de bevolking in cryptocurrencies.  Slechts 1,8% van alle Zwitsers heeft in 2021 geinvesteerd in cryptocurrencies. Hier scoort Oekraïne het hoogst. In Oekraïne investeert maar liefst 12,7% van de bevolking in cryptomunten zoals bitcoin en ethereum.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement