Abra lanceert token dat crypto index met 10 grootste cryptocurrencies volgt

1

Crypto wallet-app Abra heeft een nieuw token geïntroduceerd in een poging om beleggers meer bekendheid te geven aan de markt voor cryptocurrency. Met de Bitwise 10 Crypto Token (BIT10), dat de Bitwise 10 Large Cap Crypto Index volgt, stelt Abra “het eerste crypto-index-token ter wereld” te hebben gelanceerd.

BIT10, dat is ontwikkeld in samenwerking met het in San Francisco gevestigde Bitwise Asset Management, volgt 10 van de grootste cryptocurrencies op basis van marktwaarde en stelt beleggers in staat om het token, dat is gebouwd op Bitcoin (BTC), te kopen en daarmee in wezen te investeren in alle 10 de cryptocurrencies tegelijkertijd. In een berichtgeving op haar website meldt Abra het volgende:

De BIT10 biedt particuliere beleggers een eenvoudige manier om te profiteren van de diversiteit en herbalancering van indexbelegging. Door nu één asset te hebben kunnen Abra-gebruikers blootstelling verkrijgen aan 80% van de cryptomarkt .

De waarde van BIT10 volgt momenteel een index van BTC, Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), EOS (EOS), Stellar (XLM), Litecoin (LTC), Dash (DASH), Monero (XMR) en Zcash (ZEC). Elke maand wordt de index door professionals van Bitwise opnieuw gebalanceerd door coins toe te voegen of te verwijderen en zich daarmee aan te passen aan de constant veranderende markt.

BIT10 is alleen beschikbaar op de Abra-app, waarvan Abra-CEO Bill Barhydt eerder al benadrukte dat het in plaats van een trading-app vooral bedoeld is voor investeringen op de lange termijn. Beleggers kunnen het token verkrijgen door BTC, LTC, BCH of een fiat-valuta te storten in hun Abra-wallet en dat vanuit daar te converteren naar het BIT10-token. De minimale investering bedraagt $5. Abra stelt dat het verkrijgen van blootstelling aan 80% van de cryptomarkt-waarde eerder alleen beschikbaar was voor geaccrediteerde beleggers.

Ook al is het token wel gebouwd op het indexfonds van Bitwise, is het geen exchange-traded fund (ETF). De enige overeenkomst dat het hiermee heeft is dat het beleggers blootstelling aan een index verleent. Het feit dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tot dusver nog geen enkele BTC-ETF heeft goedgekeurd verweet Barhydt eerder aan het feit dat de aanvragers ervan “niet in het plaatje” van de SEC passen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws