Rico Engelbarts
05/09/2018 19:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2018 19:10

CEO Abra: aanvragers Bitcoin-ETF’s passen niet in het plaatje van de SEC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
CEO_abra_aanvragers_bitcoin_etf_passen_niet_in_plaatje_SEC

Volgens Bill Barhydt, CEO van crypto investerings-app Abra, is de reden dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tot dusver nog geen enkele Bitcoin (BTC)-ETF (exchange-traded fund) heeft goedgekeurd te wijten aan het feit dat de aanvragers hiervan “niet in het plaatje” van de SEC passen. Dat zegt Barhydt in een interview op CNBC.
De CEO van Abra, een app waarop gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen en verkopen, maar waarvan Barhydt in het interview benadrukte dat het in plaats van een trading-app vooral bedoeld is voor investeringen op de lange termijn, durft er wel zijn hand voor in het vuur te steken dat de SEC volgend jaar een BTC-ETF zal goedkeuren, simpelweg omdat er “te veel vraag naar is”.
De SEC zal volgens Barhydt echter alleen haar goedkeuring voor een Bitcoin-ETF geven aan aanvragers die “eruit zien, voelen en ruiken” zoals de Amerikaanse toezichthouder gewend is van aanvragers:

Ik denk, eerlijk gezegd, dat het probleem met de SEC is dat de mensen die de aanvragen doen niet passen in het plaatjes van aanvragers die de SEC normaal gesproken goedkeuring verleent. Ik heb ooit voor Goldman Sachs gewerkt, maar als je ziet hoe ik nu gekleed ben zou je dat waarschijnlijk niet zeggen. Dus waarschijnlijk zou ik zo niet bij de SEC aan kunnen kloppen om een ETF-aanvraag in te dienen.

Of dit nou echt een beweegreden voor de SEC geweest kan zijn om verschillende voorstellen voor BTC-ETF’s af te wijzen valt uiteraard te betwijfelen (op de pakken van de Winklevoss-tweeling valt weinig aan te merken), maar het moge duidelijk zijn dat een aanvraag van een gerenommeerde financiële instelling met een goede naam een grotere kans van slagen zal hebben dan eentje van een kleinere onderneming of startup, zoals Barhydt aangaf in het interview.
Een beslissing over een Bitcoin-ETF van VanEck, dat zeker als een gerenommeerd beleggingsmaatschappij geldt, dat gelist zou worden op de Chicago Board Options Exchange (CBOE, ook niet de minste effectenbeurs van Amerika) is vorige maand echter uitgesteld tot 30 september. Hoewel een meerderheid verwacht de SEC, die van mening is dat de Bitcoin-markt nog te gevoelig is voor fraude en manipulatie, pas in 2019 een Bitcoin-ETF goed zal keuren, zijn er enkele experts die wel verwachten dat dat dit jaar nog het geval zal zijn en dat de Bitcoin-prijs hierdoor in november de $10.000 weer zal aantikken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie