Rico Engelbarts
14/06/2018 16:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2018 16:38

Coinbase indexfonds opent voor investeringen tussen $250.000 en $20 miljoen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
coinbase_indexfonds_opent_voor_investeringen_tussen_250000_en_20_miljoen_dollar

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Het indexfonds van de in de VS gevestigde crypto-wallet en -exchange Coinbase staat nu open voor grootschalige beleggers, volgens een officiële blogpost die gisteren, 13 juni gepubliceerd is.
Het fonds, waarvan de oprichting in maart werd aangekondigd, is alleen beschikbaar voor geaccrediteerde Amerikaanse beleggers die meer dan $1 miljoen bezitten of een jaarsalaris van meer dan $200.000 hebben, en tussen de $250.000 en $20 miljoen kunnen investeren.
De index omvat Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum Classic (ETC). Van laatstgenoemde werd de toevoeging aan Coinbase  op 11 juni aangekondigd. De blogpost van Coinbase meldt dat het fonds geherbalanceerd zal worden om eventuele toekomstige assets op Coinbase te listen.
Het indexfonds van Coinbase maakt deel uit van de recente actie van het bedrijf om zich te richten op een meer selecte groep van spelers met een hoge inzet en institutionele beleggers. Vorige maand lanceerde Coinbase een nieuwe serie producten gericht op institutionele beleggers, waarbij het focust op het verminderen van zorgen over veiligheid en naleving van wet- en regelgeving die mogelijk beletten dat dergelijke beleggers de crypto-wereld betreden.
Eind maart had Coinbase aangekondigd dat het ERC20-tokens zou gaan ondersteunen bij haar exchanges, zonder de namen van specifieke altcoins te onthullen.
Begin juni kondigde crypto-exchange Binance aan 20 partners te zoeken voor de lancering van een een cryptocurrency gebaseerd fonds van $1 miljard. Ook onthulde crypto-exchange Huobi deze maand de release van haar op crypto gebaseerde exchange traded fund (ETF), dat gebaseerd op haar in mei gelanceerde crypto-marktindex die de tien meest verhandelde cryptocurrencies ten opzichte van stablecoin Tether (USDT) bijhoudt.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie