Cryptomarkt vlakbij $300 miljard met sombere vooruitzichten

De markt voor cryptocurrency is enigszins opgekrabbeld met ongeveer 2% van $290 tot $296 miljard, waarbij de belangrijkste cryptocurrencies als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) met 1 tot 3% in waarde stegen. Desalniettemin laat de markt een bearish trend zien en tekorten op exchanges als Bitfinex zijn de afgelopen week flink gestegen.

cryptomarkt_dicht_bij_300_miljard_market_cap

Bearcycle

In de afgelopen maanden heeft de markt voor cryptocurrency een vergelijkbare correctie ondergaan als in 2014, waarbij de zowel de 1-daagse als de korte termijn-grafiek nagenoeg identiek zijn aan de prijsbewegingen van Bitcoin vier jaar geleden.

De marktomstandigheden zijn sindsdien drastisch veranderd en een aanzienlijk grotere som kapitaal bevindt zich nu in de markt voor cryptocurrency in vergelijking met vier jaar geleden. In 2014 werd die correctie echter veroorzaakt door het knappen van een bubbel, waarbij retailbeleggers en individuele handelaren betrokken waren. De bubbel van 2018 werd ook gecreëerd door de hausse die werd opgewekt door particuliere beleggers en individuele handelaren, aangezien institutionele beleggers tot nu toe nog geen significante hoeveelheden kapitaal in de markt hebben geïnvesteerd.

Als de markt voor cryptocurrency de grote correctie in een vergelijkbare trend als in 2014 blijft voortzetten, in het waarschijnlijk dat BTC onder de $6.000 en mogelijk $5.500 gaat testen als support level op middellange termijn. $5.000 als bodem is een mogelijkheid, vooral als de volumes niet beter worden en bears de markt overnemen.

Vanzelfsprekend zullen de meeste tokens en kleine cryptocurrencies, naarmate BTC zakt, in waarde dalen. Op de markt voor cryptocurrency is diversificatie geen praktische beleggingsmethode omdat de extreme volatiliteit van de markt voor cryptocurrency ertoe heeft geleid dat het merendeel van de cryptocurrencies eensgezind bewegen. Tokens ervaren een geïntensiveerde beweging aan zowel de boven- als de onderkant van Bitcoin, maar het wordt nog steeds enorm beïnvloed door grote cryptocurrencies zoals BTC en Ether, de native cryptocurrency van het Ethereum-netwerk.

Eerder verklaarde miljardair-investeerder Mike Novogratz dat de markt voor cryptocurrency een marktwaarde van $20 biljoen zal bereiken. Op de lange termijn is een marktwaarde van $20 biljoen een mogelijkheid, en zal de cryptocurrency-markt die waardering waarschijnlijk bereiken met de hulp van institutionele beleggers en robuuste custodian solutions. Novogratz zei toen het volgende:

Het zal daar (20 biljoen) niet meteen naartoe gaan. Wat er gaat gebeuren is dat een van deze onverschrokken pensioenfondsen, iemand die een marktleider is, gaat zeggen, weet je wat? We hebben custody, Goldman Sachs is erbij betrokken, Bloomberg heeft een index waar ik mijn prestaties kan bijhouden en zij zullen kopen. En uit het niets koopt de tweede man. Dezelfde FOMO die je in de retail zag, zal worden aangetoond door institutionele beleggers.

Net als in de afgelopen 9 jaar zullen Bitcoin en andere cryptocurrencies nog steeds grote correcties ervaren, omdat de markt nog in de kinderschoenen staat en een relatief hoge volatiliteit heeft in vergelijking met andere opkomende markten.

ETC beste presteerder van de dag

Ondanks de moeilijke omstandigheden op de markt voor cryptocurrency presteerde een cryptocurrency goed met een stijging van 20%. Ethereum Classic (ETC), dat gemaakt werd nadat een groep ontwikkelaars het van het Ethereum blockchain-netwerk splitsten (hard fork), zal binnenkort gelist worden op Coinbase, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld.

De aankondiging van Coinbase leidde ertoe dat ETC 21% in waarde steeg, terwijl andere cryptocurrencies moeite hadden om ook maar enig momentum van betekenis vast te leggen.

Tokens als 0x, Nano, Ethos en Verge hebben de afgelopen week moeite gehad en lieten gisteren nog verliezen zien van 5%.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€27.323,80 Kopen
1
Bitvavo
€26.847,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
€27.088,20 Kopen
3
Litebit
€27.130,90 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...

Bitcoin (BTC) dominantie neemt verder af terwijl chainlink (LINK) een nieuw prijsrecord neerzet

Na de dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren is de prijs weer aardig gestegen. Het is echter niet bitcoin maar de altcoins die...

Timo’s take: Wordt Cardano (ADA) het nieuwe Ethereum (ETH)?

De cryptomarkt bestaat uit heel veel cryptocurrencies waarvan veel een specifiek doel hebben. Kijken we naar bitcoin (BTC) dan is dit het doen van...