Rico Engelbarts
13/06/2018 11:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 08:59

Cryptomarkt vlakbij $300 miljard met sombere vooruitzichten

Nieuws
cryptocurrency_markt_naar_300_miljard_dollar_vooruitzicht_slecht

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De markt voor cryptocurrency is enigszins opgekrabbeld met ongeveer 2% van $290 tot $296 miljard, waarbij de belangrijkste cryptocurrencies als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) met 1 tot 3% in waarde stegen. Desalniettemin laat de markt een bearish trend zien en tekorten op exchanges als Bitfinex zijn de afgelopen week flink gestegen.
cryptomarkt_dicht_bij_300_miljard_market_cap
Bearcycle
In de afgelopen maanden heeft de markt voor cryptocurrency een vergelijkbare correctie ondergaan als in 2014, waarbij de zowel de 1-daagse als de korte termijn-grafiek nagenoeg identiek zijn aan de prijsbewegingen van Bitcoin vier jaar geleden.
De marktomstandigheden zijn sindsdien drastisch veranderd en een aanzienlijk grotere som kapitaal bevindt zich nu in de markt voor cryptocurrency in vergelijking met vier jaar geleden. In 2014 werd die correctie echter veroorzaakt door het knappen van een bubbel, waarbij retailbeleggers en individuele handelaren betrokken waren. De bubbel van 2018 werd ook gecreëerd door de hausse die werd opgewekt door particuliere beleggers en individuele handelaren, aangezien institutionele beleggers tot nu toe nog geen significante hoeveelheden kapitaal in de markt hebben geïnvesteerd.
Als de markt voor cryptocurrency de grote correctie in een vergelijkbare trend als in 2014 blijft voortzetten, in het waarschijnlijk dat BTC onder de $6.000 en mogelijk $5.500 gaat testen als support level op middellange termijn. $5.000 als bodem is een mogelijkheid, vooral als de volumes niet beter worden en bears de markt overnemen.
Vanzelfsprekend zullen de meeste tokens en kleine cryptocurrencies, naarmate BTC zakt, in waarde dalen. Op de markt voor cryptocurrency is diversificatie geen praktische beleggingsmethode omdat de extreme volatiliteit van de markt voor cryptocurrency ertoe heeft geleid dat het merendeel van de cryptocurrencies eensgezind bewegen. Tokens ervaren een geïntensiveerde beweging aan zowel de boven- als de onderkant van Bitcoin, maar het wordt nog steeds enorm beïnvloed door grote cryptocurrencies zoals BTC en Ether, de native cryptocurrency van het Ethereum-netwerk.
Eerder verklaarde miljardair-investeerder Mike Novogratz dat de markt voor cryptocurrency een marktwaarde van $20 biljoen zal bereiken. Op de lange termijn is een marktwaarde van $20 biljoen een mogelijkheid, en zal de cryptocurrency-markt die waardering waarschijnlijk bereiken met de hulp van institutionele beleggers en robuuste custodian solutions. Novogratz zei toen het volgende:

Het zal daar (20 biljoen) niet meteen naartoe gaan. Wat er gaat gebeuren is dat een van deze onverschrokken pensioenfondsen, iemand die een marktleider is, gaat zeggen, weet je wat? We hebben custody, Goldman Sachs is erbij betrokken, Bloomberg heeft een index waar ik mijn prestaties kan bijhouden en zij zullen kopen. En uit het niets koopt de tweede man. Dezelfde FOMO die je in de retail zag, zal worden aangetoond door institutionele beleggers.

Net als in de afgelopen 9 jaar zullen Bitcoin en andere cryptocurrencies nog steeds grote correcties ervaren, omdat de markt nog in de kinderschoenen staat en een relatief hoge volatiliteit heeft in vergelijking met andere opkomende markten.
ETC beste presteerder van de dag
Ondanks de moeilijke omstandigheden op de markt voor cryptocurrency presteerde een cryptocurrency goed met een stijging van 20%. Ethereum Classic (ETC), dat gemaakt werd nadat een groep ontwikkelaars het van het Ethereum blockchain-netwerk splitsten (hard fork), zal binnenkort gelist worden op Coinbase, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld.
De aankondiging van Coinbase leidde ertoe dat ETC 21% in waarde steeg, terwijl andere cryptocurrencies moeite hadden om ook maar enig momentum van betekenis vast te leggen.
Tokens als 0x, Nano, Ethos en Verge hebben de afgelopen week moeite gehad en lieten gisteren nog verliezen zien van 5%.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie