Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Bakkt gaat in december bitcoin (BTC) opties lanceren

Het institutionele handelsplatform Bakkt is van plan om komende december Bitcoin Optie-contracten te lanceren. Door meer handelsproducten te lanceren hoopt Bakkt meer institutionele beleggers aan te kunnen trekken.

De lancering van de fysieke bitcoin (BTC) futurescontracten vond afgelopen september plaats. Verwacht werd dat de markt sterk zou gaan reageren op de lancering aangezien Bakkt fysieke contracten verhandelt. Dit houdt in dat de contracten daadwerkelijk in bitcoin worden uitbetaald nadat ze zijn verlopen. CME biedt ook bitcoin futurescontracten aan, echter worden deze met dollars afgewikkeld.

- Advertentie -

Uit een op 24 oktober gepubliceerde aankondiging van Bakkt, geschreven door CEO Kelly Loeffler, blijkt dat Bakkt nu opties wil gaan lanceren. Hiermee is Bakkt “de eerste van de industrie” die een dergelijk product lanceert. Loeffler schrijft:

We streven ernaar om vertrouwen en nut aan digitale activa te bieden en het optiecontract is een voorbeeld van de vele producten die we ontwikkelen voor de gereguleerde markten.

Opties op futurescontracten geven een handelaar de mogelijkheid om een prijs te bepalen waarvoor ze een futurescontract willen kopen of verkopen op het moment dat het contract verloopt. Op die manier kunnen ze als hedge worden gebruikt tegen bijvoorbeeld de onderliggende activa, in dit geval bitcoin.

Bakkt zal CME net voor zijn met de lancering van opties. De CME kondigde in september aan in het eerste kwartaal bitcoin opties te zullen lanceren. CME stelt dat “een toenemende vraag en robuuste groei” te zien is van zijn bitcoin-futuresmarkten. Opties zullen zijn klanten “extra flexibiliteit bieden,” aldus CME.

Gisteren was Bakkt nog in het nieuws doordat het handelsvolume op het platform flink groeide. Zo zou er een nieuwe all-time high zijn bereikt na een stijging van 653% op het gebied van het aantal verhandelde contracten.

Heb je vanmiddag de nieuwe column van ons analist Michiel gemist? Naast zijn bijdragen in ons gratis discussiekanaal op Telegram met inmiddels bijna 1200 leden (klik hier om te joinen!), verwerkt Michiel zijn gedachten geregeld in interessante columns! Klik hier om zijn laatste stuk te lezen waarin zijn boodschap duidelijk is: wees voorbereid!

De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om zijn laatste wekelijkse column te lezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.667,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.696,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.724,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.741,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.792,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.696,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.667,40 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.724,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.741,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.792,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...