Bij Binance buitgemaakte bitcoins (BTC) zijn in zeven cryptocurrency wallets beland

Gisteren werd een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges, Binance, gehackt. Hackers wisten voor miljoenen aan bitcoin te stelen, welke uiteindelijk in zeven cryptocurrency wallets terecht zijn gekomen. Dit meldt The Block in een artikel dat op 9 mei werd gepubliceerd.

- Advertentie -

In totaal werden er 7.074 bitcoins gestolen uit de hot wallets van Binance. Dit is op het moment van schrijven ruim $42 miljoen waard. Het is daarmee de op vijf na grootste hack in de geschiedenis van cryptocurrency.

In zes van de zeven wallets staat nu 1.060,6 bitcoin, 707,1 bitcoin staat in de laatste wallet. Tijdens de hack-aanval werden de bitcoin echter aanvankelijk naar 44 verschillende adressen gestuurd. Vanuit daar werden de bitcoins naar deze zeven adressen verstuurd.

Dankzij het hoge niveau van transparantie dat blockchain-technologie biedt, kan precies achterhaald worden waar de bitcoins naar toe gaan. Op die manier kunnen cryptocurrency exchanges deze adressen op een zwarte lijst zetten om het de hackers zo moeilijk mogelijk te maken.

Een van die exchanges die de adressen op de zwarte lijst zette is Coinbase. De hackers kunnen dus niet meer naar deze exchange toe om de bitcoins om te wisselen voor een fiat-valuta. Meerdere andere exchanges hebben aangegeven hetzelfde te zullen doen, waarvoor de CEO van Binance Changpeng Zhao (CZ) ze bedankte:

- Advertentie -

De hack waarbij miljoenen aan bitcoins verloren gingen heeft tot nu toe nog geen significante impact gehad op de bitcoin koers. Bitcoin wist zelfs de $6.000 te doorbreken echter is BTC daar nu weer onder gedoken. Of het hier om een tijdelijke correctie gaat, of dat we nog een verdere correctie kunnen verwachten zal in de komende uren duidelijk worden.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik danĀ hierĀ om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten,Ā Facebookā€“ ofĀ Twitter.Ā MeediscussiĆ«ren? Meld je dan aan voor onsĀ TelegramĀ kanaal.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.035,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.763,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.830,90 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.844,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.872,70 Kopen
Laatste nieuws
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...

Lees verder

Wat is cryptojacking en hoe kun je het voorkomen?

Crytojacking is een malafide activiteit die voor het grote publiek nog vrij onbekend is, maar die wel steeds vaker ingezet wordt. Het wordt vaak...

Niemand gaat Bitcoin (BTC) verbieden, zegt Amerikaanse toezichthouder die veel goed nieuws belooft

Brian Brooks, hoofd van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) zegt dat Amerikaanse toezichthouders niet van plan zijn om bitcoin (BTC)...

Miljardenbedrijf MicroStrategy koopt weer voor miljoenen dollars aan bitcoin (BTC)

HetĀ business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft gisteravond bekendgemaakt weer miljoenen dollars in bitcoin (BTC) te hebben geĆÆnvesteerd. Dit maakte de CEO van het bedrijf,...

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze prijsniveaus zijn belangrijk

De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar naĀ supportĀ te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....