Timo Bult Timo Bult
09/05/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2019 17:20

Bij Binance buitgemaakte bitcoins (BTC) zijn in zeven cryptocurrency wallets beland

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
bij_binance_buitgemaakte_bitcoins_BTC_zijn_in_zeven_cryptocurrency_wallets_beland

Gisteren werd een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges, Binance, gehackt. Hackers wisten voor miljoenen aan bitcoin te stelen, welke uiteindelijk in zeven cryptocurrency wallets terecht zijn gekomen. Dit meldt The Block in een artikel dat op 9 mei werd gepubliceerd.
In totaal werden er 7.074 bitcoins gestolen uit de hot wallets van Binance. Dit is op het moment van schrijven ruim $42 miljoen waard. Het is daarmee de op vijf na grootste hack in de geschiedenis van cryptocurrency.
In zes van de zeven wallets staat nu 1.060,6 bitcoin, 707,1 bitcoin staat in de laatste wallet. Tijdens de hack-aanval werden de bitcoin echter aanvankelijk naar 44 verschillende adressen gestuurd. Vanuit daar werden de bitcoins naar deze zeven adressen verstuurd.
Dankzij het hoge niveau van transparantie dat blockchain-technologie biedt, kan precies achterhaald worden waar de bitcoins naar toe gaan. Op die manier kunnen cryptocurrency exchanges deze adressen op een zwarte lijst zetten om het de hackers zo moeilijk mogelijk te maken.
Een van die exchanges die de adressen op de zwarte lijst zette is Coinbase. De hackers kunnen dus niet meer naar deze exchange toe om de bitcoins om te wisselen voor een fiat-valuta. Meerdere andere exchanges hebben aangegeven hetzelfde te zullen doen, waarvoor de CEO van Binance Changpeng Zhao (CZ) ze bedankte:


De hack waarbij miljoenen aan bitcoins verloren gingen heeft tot nu toe nog geen significante impact gehad op de bitcoin koers. Bitcoin wist zelfs de $6.000 te doorbreken echter is BTC daar nu weer onder gedoken. Of het hier om een tijdelijke correctie gaat, of dat we nog een verdere correctie kunnen verwachten zal in de komende uren duidelijk worden.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie