bitcoin_BTC_breekt_de_psychologische_grens_van_6000_dollar

Bitcoin (BTC) breekt de psychologische grens van $6.000!

Het is bitcoin (BTC) gelukt om door de belangrijke grens van $6.000 heen te breken. Analisten zijn het echter niet eens met elkaar; komt er een correctie of gaan we door omhoog?

Op het moment van schrijven is bitcoin (BTC) $6.099 waard op Coinbase na 3,42% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Na meer dan een week in een stijgend driehoekspatroon te hebben gehandeld, brak de koers vannacht naar boven uit.

De afgelopen uren consolideert bitcoin vlak boven het huidige prijsniveau. Het is nog afwachten of de uitbraak duurzaam is, maar mocht dat zo zijn dan is de doorbraak bijzonder goed nieuws volgens sommige analisten. Zo zei Tim Enneking van Digital Capital Management over deze grens:

Advertentie

6k zal waarschijnlijk moeilijk worden om te doorbreken, maar zodra deze horde definitief valt, zal er vrijwel zeker een sterke stijging volgen.

Dat bitcoin zich op deze manier voort blijft bewegen is enigszins opmerkelijk. Zo was er eerst het nieuws rondom Bitfinex en tether (USDT), waar Bitfinex een greep in de reserves van de stablecoin deed om een gat van $850 miljoen te kunnen dekken.

Vervolgens werd een van ’s werelds grootste cryptocurrency-exchanges Binance getroffen door een hack. Daarbij gingen 7.000 bitcoins met een waarde van zo’n $40 miljoen verloren. Ondanks deze negatieve gebeurtenissen zet bitcoin zijn pad omhoog voort.

Toch is dit nieuws reden voor sommige analisten dat bitcoin binnenkort een sterke correctie zal gaan zien. Zo zegt Tone Vays in een video op YouTube:

We hebben in lange tijd geen significante correcties meer gezien in de bitcoin-koers.

Toch blijven we steeds hogere yearly highs en een aanhoudende stijgende trend zien. Mocht de huidige uitbraak duurzaam blijken, dan kan het zo maar eens zijn dat we verdere stijgingen gaan zien in de komende periode.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€16.067,90 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.820,30 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.852,40 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.903,50 Kopen
4
4
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
Laatste nieuws