Thom Derks Thom Derks
14/11/2022 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2022 15:00

Binance CEO Changpeng Zhao stuurt Trust Wallet koers naar de maan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Trust Wallet onderzoekt mysterieuze crypto hack van 4 miljoen dollar

Foto: WindAwake/Shutterstock

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, roept mensen na de ineenstorting van FTX op om hun crypto in eigen beheer te nemen met de Trust Wallet.

Als reactie op deze uitspraken en het afnemende vertrouwen in gecentraliseerd exchanges (CEX), schoot de waarde van de Trust Wallet Token (TWT) met meer dan 100% procent omhoog.  De TWT koers bereikt op het moment van schrijven een all-time high van $2,5 na een stijging van 57% in de afgelopen 24 uur en 113% in de afgelopen dagen.

Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

“Self-custody is een mensenrecht”

In navolging van de implosie van FTX, zijn mensen op zoek naar manieren om hun cryptocurrencies zelf te beschermen. Het is dan ook geen verrassing dat sindsdien grote hoeveelheden bitcoin (BTC) van de beurzen zijn verdwenen.

Mensen vertrouwen de gecentraliseerde entiteiten niet meer, omdat zij zich grotendeels gedragen als banken uit het traditionele financiële systeem. Dat is precies hetgeen waarom Satoshi Nakamoto bitcoin bedacht heeft.

“Self-custody is een mensenrecht”, aldus Zhao, die daarmee het belang van een eigen wallet onderstreept. Een opvallende verklaring van iemand die de grootste crypto-beurs ter wereld runt, al is Trust Wallet natuurlijk in handen van Binance.

Advertentie

De Trust Wallet Token

In navolging van de uitspraken van Zhao is de Trust Wallet token dus als een raket omhoog geschoten. De grote vraag is wat die token precies doet voor de wallet. In grote lijnen komt het erop neer dat de token het voor gebruikers mogelijk maakt om te stemmen over updates en het toevoegen van nieuwe features aan de wallet.

In de afgelopen dagen uur is de token met meer dan 100 procent gestegen naar een nieuw record van 2,5 dollar per stuk. “Je hebt geen bitcoin gekocht totdat ze in je eigen wallet zitten”, zegt Blockware Solutions in de Market Intelligence nieuwsbrief van afgelopen vrijdag.

Dat is een uitspraak die bitcoin-maximalisten tot in den treure blijven herhalen. Het is wel aan te raden om te starten met kleine hoeveelheden, zodat je leert hoe het is om een eigen wallet te beheren.

Met het beheren van een eigen wallet ben je namelijk zelf compleet verantwoordelijk voor het beschermen van je eigen vermogen. Als je een fout maakt met bijvoorbeeld je back-up, dan kan dat in theorie catastrofaal zijn.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie