Erik Juffermans Erik Juffermans
30/05/2023 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2023 13:30

Binance CEO doet boekje open over kritiek en toekomst van crypto

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance helpt politie bij inbeslagname van $277 miljoen aan crypto

Foto: Primakov/Shutterstock

Binance is qua handelsvolume veruit de allergrootste crypto exchange ter wereld. Wanneer de crypto industrie onder druk staat, lijkt Binance vaak het pispaaltje en het mikpunt van forse kritiek en dat zagen we ook weer afgelopen weken gebeuren. Recent ging er onder andere het verhaal rond dat Binance kapitaal van gebruikers zou spenderen. Binance CEO Chanpeng “CZ” Zhao deed op maandag in een interview met Bankless zijn zegje.

Failliete crypto-exchange FTX verkoopt $2 miljard aan SOL
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binanc CEO reageert op FUD

Dit jaar kreeg Binance al de nodige kritiek en fear, uncertainty & doubt (FUD) te verduren. Zo zou de exchange stiekem banden met China onderhouden, en daarnaast ook nog eens geld van klanten mengen met eigen tegoeden. Volgens CZ is het allemaal onzin:

“Als je een negatief artikel schrijft over een kleine exchange, dan maakt het niemand iets uit. Maar als je de naam van Binance in de titel zet, en iets negatiefs erbij, dan klikken meer mensen erop.”

CZ lijkt de verhalen dus te verwerpen als clickbait zonder er dieper op in te gaan. Hij zegt daarnaast dat Binance zo transparant mogelijk over de financiële zaken probeert te zijn, en proof of reserve rapporten beschikbaar stelt. Hij wijst echter ook op de limieten van transparantie. Binance kan onmogelijk alle wallet adressen beschikbaar stellen, dit zou grote privacy complicaties hebben.

De stand van zaken volgens CZ

Over de huidige crypto regelgeving is CZ voorzichtig optimistisch. Het lijkt erop alsof er meer samenwerking ontstaat binnen de crypto industrie door het strenge toezicht in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. De exchanges Kraken en Coinbase sloegen bijvoorbeeld al de handen ineen in hun strijd tegen de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC).

Over de toekomst van de crypto markt is hij minder uitgesproken. Hij wil geen grote uitspraken doen over wat de volgende “explosieve groei” in de crypto sector zal brengen.

“Wat gaat de volgende cyclus aansporen? Iedereen probeert daar nu achter te komen. Wanneer het gaat gebeuren is ook niet zeker. Dat is waarom iedereen nu veel investeert in memecoins. Het toont aan dat het kapitaal er is, en dat het bereid is om geïnvesteerd te worden.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie