Simon Bosch Simon Bosch
24/05/2023 09:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2023 09:58

Binance reageert op beschuldigingen over misbruik klantentegoeden

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance helpt politie bij inbeslagname van $277 miljoen aan crypto

Foto: Primakov/Shutterstock

Persbureau Reuters beschuldigde gisteren Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, dat het twee jaar lang het geld van klanten mengde met zijn eigen geld. Vermoedelijk deed Binance dit zodat het klantentegoeden kon gebruiken voor eigen doeleinden. Maar het is nog moeilijk hard te maken, en Binance maakt daar gebruik van. Het handelsplatform noemt het verhaal een complottheorie.

Bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox begonnen, cryptomarkt op scherp
Bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox begonnen, cryptomarkt op scherp

Binance: Reuters schrijft onzin

In een lang bericht op Twitter legt Binance’ Chief Communications Officer Patrick Hillmann uit dat er niets klopt van het verhaal. Hij noemt het een negatief verhaal van een wanhopige journalist. Hij haalt aan dat Reuters geen bronnen noemt, behalve een enkele ‘voormalige insider’. Ook valt hem op dat Reuters zegt geen bewijs te hebben gevonden voor de ontbrekende klantentegoeden. Volgens Hillmann is dit een tactiek van de nieuwsdienst om zichzelf juridisch in te dekken.

Reuters beweert ook dat de BUSD stablecoin van de crypto exchange geen zuivere koffie is. Binance zou het ‘gemengde geld’ hebben gebruikt om BUSD te kopen waardoor er meer risico zou zijn voor investerdeers dan ze bewust van zijn. Hillmann benadrukt dat gebruikers de stablecoin in konden wisselen bij Binance’ partner Paxos, wat nadrukkelijk vermeld werd.

Hij vindt het verhaal van Reuters een 1.000 woorden tellend complottheorie. Volgens hem is Binance in het verleden erg open geweest over ‘beleidstechnische tekortkomingen.’ Ook noemt hij het stuk van Reuters “xenofobish” doordat het constant een punt maakt van de Chinese achtergrond van CEO Changpeng Zhao.

Advertentie

Binance CEO vooralsnog stil

Binance CEO Zhao (beter bekend als ‘CZ’) heeft nog niet gereageerd op de situatie. Wel is het geen geheim dat hij veel van dit soort situaties beschouwt als onzin. In een vastgepind bericht op zijn Twitter-pagina verklaart hij zich in 2023 gaat richten op vier aandachtspunten, het vierde punt is het negeren van nepnieuws.

Toch is ook CZ niet volledig stil. Een paar dagen geleden, vóór het nieuws over Binance, waarschuwde hij Elon Musk nog dat hij moet oppassen met zijn invloed op Dogecoin (DOGE). CZ reageerde wel vorig jaar op vergelijkbare beschuldigingen over zijn Chinese achtergrond en zei al 30 jaar in Canada te wonen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Grote cryptobeurs trekt stekker uit 'bitcoin hotel' project
Grote cryptobeurs trekt stekker uit ‘bitcoin hotel’ project
Advertentie