Simon Bosch Simon Bosch
22/07/2022 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/07/2022 17:15

Binance CEO: ‘Vermijd crypto exchanges die hulp nodig hebben’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance CEO: 'Vermijd crypto exchanges die hulp nodig hebben'

Foto: Natchapol18/Shutterstock

Weer een dag, en weer een crypto-handelsplatform dat in de problemen is gekomen. Je zou denken dat na de val van onder andere Celsius, Three Arrows Capital (3AC), BlockFi en Voyager het wel klaar zou zijn met de faillissementen in de crypto-industrie. Maar nu is een groot handelsplatform uit Singapore eraan onderdoor gegaan. Binance-CEO Changpeng Zhao heeft advies.

Terra-oprichter Do Kwon mag cel verlaten, maar nog lang niet vrijuit
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Nóg een bedrijf besmet met moeilijkheden

Afgelopen woensdag maakte de Singaporese exchange Zipmex bekend dat het opnames moet staken door ‘een combinatie van externe omstandigheden, waaronder volatiele markten en belangrijke bedrijfspartners die in moeilijkheden verkeren’.

Vermoedelijk is Babel Finance de belangrijkste bedrijfspartner in dit verhaal. Zipmex had zo’n 100 miljoen dollar uitgeleend aan Babel, alhoewel laatstgenoemde claimt dat het minder dan dat was. Nu Babel failliet is heeft ook Zipmex het moeilijk, omdat Babel dit geld niet terug kan betalen.

Advertentie

CEO Binance: Let op welke exchange je gebruikt

Binance-CEO Changpeng Zhao, ook wel bekend als ‘CZ’, benadrukt het probleem op Twitter. Hij zegt dat je goed op moet letten bij het kiezen van een handelsplatform. Je kunt maar beter exchanges die financiering nodig hebben volledig vermijden, in zijn ogen. Dat zijn in principe de partijen die het zwaarder hebben in berenmarkten. Als je bij een groot platform zit dat bekendstaat om transparantie en kwaliteit, dan zit je vermoedelijk wel goed.

Grote platformen kunnen namelijk hun kosten dekken door een kleine commissie te vragen op de transacties van gebruikers. Maar voor sommige kleinere partijen is het nodig om op andere manieren aan genoeg omzet te komen. In een stierenmarkt is dat nodig om te kunnen groeien, maar nu is dit geld soms puur en alleen om bestaansrecht te hebben. In een berenmarkt zijn investeerders hier vaak niet toe bereid, en deze bedrijven kunnen dan in de problemen komen.

Voormalig BitMEX-CEO Arthur Hayes vertelde vorige maand op lugubere wijze dat het soms even kan duren voordat de ‘lijken’ na financiële moeilijkheden naar boven drijven. We moeten duidelijk niet onderschatten hoe lang dat kan duren en hoe groot het effect op de markt kan zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie