Roy van Krieken Roy van Krieken
22/01/2022 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2022 16:30

Binance hield informatie voor toezichthouders bewust achter, aldus Reuters

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance baas reageert op geruchten over bitcoin dump

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, Binance, kwam gedurende het vorige jaar geregeld onder vuur door regulatoren en toezichthouders. De exchange gaf vervolgens aan dat zij een nieuwe koers waren ingeslagen en dat zij ten alle tijden zouden samenwerken met relevante autoriteiten. Volgens een rapport van Reuters was dit echter niet het geval. Zij stellen dat Binance juist heel bewust belangrijke informatie achterhield.

Bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox begonnen, cryptomarkt op scherp
Bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox begonnen, cryptomarkt op scherp

Reuters onderzoek

De internationale nieuwsorganisatie Reuters heeft onlangs de resultaten van een uitgebreid onderzoek naar de naleving van de regelgeving door de crypto-exchange Binance gepubliceerd. Deze resultaten zijn niet mals en suggereren dat Binance zich niet bepaald netjes aan de regels houdt.

Er wordt een patroon geschetst waarin de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), niet altijd helemaal integer te werk gaat. Aan de ene kant brengt hij veelvuldig publiekelijk naar buiten dat hij en zijn team zich nauwkeurig aan geldende regelgeving houden, maar achter de schermen wordt actief gewerkt aan het omzeilen van deze regelgeving.

Het onderzoek stelt zelfs dat CZ een organisatie leidde dat systematisch verzoeken van toezichthouders om financiële en structurele documenten in te zien weigerde. Daarnaast weigerde CZ volgens Reuters om de juiste background checks uit te voeren bij cliënten.

In het onderzoek wordt ook gesteld dat de crypto-exchange lak had aan de eigen compliance afdeling. Deze afdeling raadde sterk af om nieuwe klanten in een aantal landen aan te nemen die werden aangemerkt als ‘hoog risico.’ De Binance top had geen boodschap aan dit advies en ondernam geen actie.

De resultaten van het onderzoek zijn vooral voortgekomen uit getuigenissen van voormalige Binance medewerkers en executives. Daarnaast is ook een grote hoeveelheid interne berichtgeving door Reuters ingezien.

Changpeng Zhao

Inmiddels heeft Changpeng Zhao op Twitter al gereageerd op de beschuldigingen. Volgens hem gaat het hier simpelweg om fear, uncertainty & doubt (FUD) en maakt Binance zich nergens schuldig aan.

Hij bevestigt nogmaals dat Binance juist de focus legt op een nauwe samenwerking met toezichthouders en het bestrijden van witwaspraktijken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie