Roy van Krieken Roy van Krieken
22/01/2022 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2022 16:30

Binance hield informatie voor toezichthouders bewust achter, aldus Reuters

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance baas reageert op geruchten over bitcoin dump

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, Binance, kwam gedurende het vorige jaar geregeld onder vuur door regulatoren en toezichthouders. De exchange gaf vervolgens aan dat zij een nieuwe koers waren ingeslagen en dat zij ten alle tijden zouden samenwerken met relevante autoriteiten. Volgens een rapport van Reuters was dit echter niet het geval. Zij stellen dat Binance juist heel bewust belangrijke informatie achterhield.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Reuters onderzoek

De internationale nieuwsorganisatie Reuters heeft onlangs de resultaten van een uitgebreid onderzoek naar de naleving van de regelgeving door de crypto-exchange Binance gepubliceerd. Deze resultaten zijn niet mals en suggereren dat Binance zich niet bepaald netjes aan de regels houdt.

Er wordt een patroon geschetst waarin de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), niet altijd helemaal integer te werk gaat. Aan de ene kant brengt hij veelvuldig publiekelijk naar buiten dat hij en zijn team zich nauwkeurig aan geldende regelgeving houden, maar achter de schermen wordt actief gewerkt aan het omzeilen van deze regelgeving.

Het onderzoek stelt zelfs dat CZ een organisatie leidde dat systematisch verzoeken van toezichthouders om financiële en structurele documenten in te zien weigerde. Daarnaast weigerde CZ volgens Reuters om de juiste background checks uit te voeren bij cliënten.

In het onderzoek wordt ook gesteld dat de crypto-exchange lak had aan de eigen compliance afdeling. Deze afdeling raadde sterk af om nieuwe klanten in een aantal landen aan te nemen die werden aangemerkt als ‘hoog risico.’ De Binance top had geen boodschap aan dit advies en ondernam geen actie.

De resultaten van het onderzoek zijn vooral voortgekomen uit getuigenissen van voormalige Binance medewerkers en executives. Daarnaast is ook een grote hoeveelheid interne berichtgeving door Reuters ingezien.

Changpeng Zhao

Inmiddels heeft Changpeng Zhao op Twitter al gereageerd op de beschuldigingen. Volgens hem gaat het hier simpelweg om fear, uncertainty & doubt (FUD) en maakt Binance zich nergens schuldig aan.

Hij bevestigt nogmaals dat Binance juist de focus legt op een nauwe samenwerking met toezichthouders en het bestrijden van witwaspraktijken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie