Rico Engelbarts
31/07/2018 20:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2018 20:52

Binance neemt Trust Wallet over, beide partijen lovend over samenwerking

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
binance_koopt_anonieme_trust_wallet

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, heeft de overname van Trust Wallet, een gedecentraliseerde Ethereum-wallet met een grote verscheidenheid aan op Ethereum-gebaseerde (ERC-20) tokens, aangekondigd.
Binance zei in een verklaring dat het met de aankoop van Trust Wallet (de eerste overname door Binance) gebruikers in staat zal stellen meer dan 20.000 ER-C20-tokens op te slaan. Zha Chanpeng, CEO van Binance zei dinsdag 31 juli het volgende:

De gebruikers beheren 100% van hun fondsen. Nu hebben we zowel een gedecentraliseerde als gecentraliseerde uitkomst voor het beheer.

Trust Wallet heeft geen toegang tot de wallets of private keys van gebruikers, en heeft derhalve een reputatie opgebouwd op het gebied van beveiliging. Het merk en het team van Trust Wallet behouden de autonomie en vrijheid om het kernproduct te ontwikkelen en profiteren tegelijkertijd van de toegenomen synergie van Binance.
De oprichter van Trust Wallet, Viktor Radchenko beschreef waarom hij aan het project begon:

Ik begon met het ontwikkelen van Trust Wallet omdat appstores geen open source wallets hadden voor Ethereum- en ERC-20-tokens. Onze focus is altijd geweest op het bouwen van een betere interface voor het opslaan en verkrijgen van toegang tot fondsen, evenals het aanleggen van een infrastructuur voor andere ontwikkelaars om DApps op voort te bouwen.

Over de samenwerking met Binance zei Radchenko het volgende:

Dit is een ongelooflijke kans voor Trust Wallet om te werken met de grootste en meest gerespecteerde exchange ter wereld, maar we hebben ook het gevoel dat we afstemmen op een partner met een vergelijkbare benadering van beveiliging en gebruikersbeheer. Dit is een geweldige samenwerking en we kijken ernaar uit om samen te werken met het geweldige team van Binance.

Ook Zha Chanpeng sprak niets dan lof over de samenwerking met Viktor Radchenko en zijn team van Trust Wallet:

Wallets zijn de meest fundamentele interface voor de crypto-economie en een veilig en eenvoudig te gebruiken wallet is de sleutel om de adoptie van cryptocurrencies te bevorderen. Trust Wallet is naar mijn mening gewoon de beste in deze categorie. Trust Wallet is een on-chain wallet, waarbij private keys van gebruikers decentraal zijn opgeslagen; dat wil zeggen opgeslagen op user devices. Dit draagt goed bij aan de gecentraliseerde architectuur van Binance. Nu hebben we het beste van beide werelden en kunnen gebruikers kiezen. Viktor en het Trust-team zijn product- en gebruikersgericht. Het team is klein en zeer effectief en deelt dezelfde waarden als Binance. De combinatie van het team en het product van Trust Wallet is de perfecte belichaming van wat we zoeken in een geweldig bedrijf.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie