Rico Engelbarts
05/06/2018 16:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2018 16:32

Binance official: “Als de ICO-bubbel knapt, is dat goed voor de industrie

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
binance_official_als_de_ICO_bubbel_knapt_goed_voor_industrie

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Hoofd van Binance, Labs Ella Zhang, denkt dat als de initial coin offering (ICO) “-bubbel knapt, dat een goede zaak is voor de crypto-industrie”, meldde Bloomberg zondag 4 juni.

Wij zien de bubbel graag knappen. We zien nog steeds veel hype in de markt. Waarderingen met betrekking tot ICO’s zijn hoog en onredelijk. We denken echt dat als de bubbel knapt, het een goede zaak is voor de industrie.

Daarnaast zei Zhang dat ze Binance helpt om te gaan met de zwendel die is ontstaan als gevolg van de hype, met zogenaamde Cryptocurrency Governance Initiatives (CGI). Het doel van het initiatief is om “oplichting en shitcoins te bestrijden en de crypto- en blockchain-technologie te verbeteren”.
Binnen het initiatief zal Binance naar verluidt fondsen en token-teams ondersteunen waarmee het samenwerkt, maar die moeten dan wel beloven dat ze niet zullen deelnemen aan “pump and dump”-regelingen en dat ze producten zullen bouwen volgens hun white papers. Binance stopt met het beleggen in fondsen en delist tokens van teams die hun beloftes niet nakomen.
In de komende drie tot vijf jaar is Binance Labs van plan om $1 miljard van hun winst te investeren in verschillende projecten, met een gemiddelde investering van tussen de $1 miljoen en $10 miljoen. Er zijn 20 verschillende cryptocurrency-fondsen waar Binance van plan mee is samen te werken, als onderdeel van het nieuwe venture capital fonds. Alle betrokken projecten zijn verplicht om zich bij CGI aan te sluiten. Het fonds heeft naar verluidt tot nu toe vier investeringen gedaan in zowel de tokens als het equity van bedrijven.
Zhang, die eerder een investeringsdirecteur was bij de onderneming Kleiner Perkins Caufield & Byers, gelooft dat er een conflict kan zijn tussen beleggen in tokens en equity, omdat ze anders gewaardeerd worden. Ze zei:

Als we zien dat oprichters een bijdrage leveren aan beide kanten, zullen we beide kanten behouden, Soms is het moeilijk te zien wat meer waarde heeft, maar onze taak is om de oprichters te ondersteunen en waarde te creëren voor het project als geheel.

Ella Zhang is niet de eerste expert die een knappende bubbel voorspelt. In april wees Nobelprijswinnaar Robert Shiller erop dat Bitcoin misschien een bubbel is, maar dat betekent niet dat het na het knappen voor altijd zal verdwijnen. Volgens Shiller is er een deel van de “crypto-bubbel” een politiek aspect, omdat mensen die hun regeringen niet vertrouwen in de verleiding komen te investeren in crypto.
Wat denk je zelf? Is Bitcoin een bubbel en moeten we ons daar zorgen over maken? Laat het ons weten in onze Crypto Talk.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie