Home Nieuws ICO's Binance official: “Als de ICO-bubbel knapt, is dat goed voor de industrie

Binance official: “Als de ICO-bubbel knapt, is dat goed voor de industrie

Hoofd van Binance, Labs Ella Zhang, denkt dat als de initial coin offering (ICO) “-bubbel knapt, dat een goede zaak is voor de crypto-industrie”, meldde Bloomberg zondag 4 juni.

Wij zien de bubbel graag knappen. We zien nog steeds veel hype in de markt. Waarderingen met betrekking tot ICO’s zijn hoog en onredelijk. We denken echt dat als de bubbel knapt, het een goede zaak is voor de industrie.

- Advertentie -

Daarnaast zei Zhang dat ze Binance helpt om te gaan met de zwendel die is ontstaan als gevolg van de hype, met zogenaamde Cryptocurrency Governance Initiatives (CGI). Het doel van het initiatief is om “oplichting en shitcoins te bestrijden en de crypto- en blockchain-technologie te verbeteren”.

Binnen het initiatief zal Binance naar verluidt fondsen en token-teams ondersteunen waarmee het samenwerkt, maar die moeten dan wel beloven dat ze niet zullen deelnemen aan “pump and dump”-regelingen en dat ze producten zullen bouwen volgens hun white papers. Binance stopt met het beleggen in fondsen en delist tokens van teams die hun beloftes niet nakomen.

In de komende drie tot vijf jaar is Binance Labs van plan om $1 miljard van hun winst te investeren in verschillende projecten, met een gemiddelde investering van tussen de $1 miljoen en $10 miljoen. Er zijn 20 verschillende cryptocurrency-fondsen waar Binance van plan mee is samen te werken, als onderdeel van het nieuwe venture capital fonds. Alle betrokken projecten zijn verplicht om zich bij CGI aan te sluiten. Het fonds heeft naar verluidt tot nu toe vier investeringen gedaan in zowel de tokens als het equity van bedrijven.

Zhang, die eerder een investeringsdirecteur was bij de onderneming Kleiner Perkins Caufield & Byers, gelooft dat er een conflict kan zijn tussen beleggen in tokens en equity, omdat ze anders gewaardeerd worden. Ze zei:

Als we zien dat oprichters een bijdrage leveren aan beide kanten, zullen we beide kanten behouden, Soms is het moeilijk te zien wat meer waarde heeft, maar onze taak is om de oprichters te ondersteunen en waarde te creëren voor het project als geheel.

Ella Zhang is niet de eerste expert die een knappende bubbel voorspelt. In april wees Nobelprijswinnaar Robert Shiller erop dat Bitcoin misschien een bubbel is, maar dat betekent niet dat het na het knappen voor altijd zal verdwijnen. Volgens Shiller is er een deel van de “crypto-bubbel” een politiek aspect, omdat mensen die hun regeringen niet vertrouwen in de verleiding komen te investeren in crypto.

- Advertentie -

Wat denk je zelf? Is Bitcoin een bubbel en moeten we ons daar zorgen over maken? Laat het ons weten in onze Crypto Talk.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.334,70 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.357,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.390,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.424,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.586,10 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...