Ivo Melchers Ivo Melchers
03/06/2023 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2023 12:05

Binance verliest, maar blijft veruit de grootste crypto exchange

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance baas reageert op geruchten over bitcoin dump

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance is een enorm zwaargewicht binnen de crypto-industrie en staat dan ook al een geruime tijd bekend als de grootste crypto exchange ter wereld. Alhoewel dit op keiharde feiten gebaseerd is, is de beurs een deel van zijn dominantie binnen de markt kwijtgeraakt de afgelopen maanden. Dit heeft onder andere te maken met het eerdere besluit om de gratis handel in sommige bitcoin (BTC) handelsparen stop te zetten. De beurs hoeft zich echter niet op te maken om binnen de kortste keren zijn troon af te staan aangezien de concurrentie nog altijd mijlenver verwijderd is.

Crypto verbieden? Niet mogelijk – deze beurs voor iedereen toegankelijk
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance raakt marktaandeel kwijt

Het kosteloze verhandelen van bitcoin zorgde ervoor dat Binance nóg meer afstand kon nemen van zijn concurrentie. Nadat de maatregel in juli vorig jaar werd ingevoerd, schoot het marktaandeel omhoog van 50 procent tot een piek van maar liefst 72 procent.

Nadat er een punt achter het zero fee beleid werd gezet is het marktaandeel in een neerwaartse trend terecht gekomen. Het marktaandeel van de beurs daalde in april voor de tweede achtereenvolgende maand tot 46,3 procent. Dit is tevens het laagste marktaandeel van Binance sinds oktober 2022.

Een vertegenwoordiger van Binance gaf aan dat de daling in marktaandeel werd geanticipeerd door de beurs en tevens niet tot zorgen leidt:

‘’We voorspelden een daling van het markt zodra we onze gratis BTC-handelspromotie voor de meeste handelsparen hadden beëindigd. Dit is voor ons geen zorg. We blijven onze sterke financiële prestaties behouden.’’

De woordvoeder voegde eraan toe dat het huidige doel van Binance is om gebruikers te bedienen via nieuwe en bestaande producten en tegelijkertijd ‘’te blijven investeren in nalevingsprocessen voor een nieuw tijdperk van regelgevende zekerheid’’.

Crypto exchanges blijven op verre afstand

Terwijl de volgende grootste beurzen, Coinbase en OKX, respectievelijk slechts 5,60 procent en 5,39 procent uitmaken van de totale spothandel, wisten kleinere beurzen wat momentum te ervaren sinds het begin van het jaar. Upbit is bijvoorbeeld goed voor 4,77 procent van het marktaandeel in april, vergeleken met 2,81 procent aan het begin van het jaar.

De woordvoeder van Binance gaf aan dat de beurs de concurrentie juist als positief beschouwt voor de algehele industrie.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie