Kevin Schijven Kevin Schijven
26/08/2021 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/08/2021 14:15

Bitcoin beurs Binance “voldoet aan alle eisen,” maar Britse waakhond noemt “effectief toezicht onmogelijk”

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin beurs Binance voldoet aan alle eisen, maar Britse waakhond noemt effectief toezicht onmogelijk

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, zou nu voldoen aan alle regelgevende eisen van de Britse financiële toezichthouder. Echter betekent dat nog niet dat de bitcoin (BTC) beurs nu al zijn handelsactiviteiten mag hervatten in het Verenigd Koninkrijk.

In juni gaf de Financial Conduct Authority (FCA) een waarschuwing af tegen Binance. Binance Markets Limited, onderdeel van de crypto exchange, mag sindsdien geen “ongereguleerde activiteiten” meer uitvoeren in het VK, het gaat dan om de handel in crypto derivaten als bitcoin futures.

Op 25 augustus heeft de FCA een update toegevoegd aan de oorspronkelijke waarschuwing. Zoals Binance CEO Changpeng Zhao zegt, staat er dat “het bedrijf aan alle aspecten van de eisen voldoet.” Echter laat CZ de laatste zin van de update weg waar staat: “BML is nog steeds niet in staat om gereguleerde zaken te doen in het VK.”

Persbureau Reuters meldt op 25 augustus dat de “FCA van mening is dat het niet mogelijk is om effectief toezicht te houden op het bedrijf.” De FCA voegt daaraantoe dat dit van “bijzonder belang is in de context van een bedrijf die complexe en risicovolle financiële producten aanbiedt die een aanzienlijk risico voor consumenten vormen.”

Ook zegt de FCA dat Binance meerdere vragen van de waakhond ontweek en informatie weigerde te verstrekken. Een woordvoerder van Binance zegt het volgende:

“Terwijl de cryptocurrency ecosysteemindustrie blijft groeien en evolueren, zijn we vastbesloten om samen te werken met regelgevers en beleidsmakers om beleid te ontwikkelen dat consumenten beschermt, innovatie aanmoedigt en onze industrie vooruit helpt.”

Onlangs gaf De Nederlandsche Bank (DNB) ook een waarschuwing af tegen Binance. De crypto beurs verplicht inmiddels al zijn gebruikers om zich te identificeren en know-your-customer (KYC) maatregelen te doorlopen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie