Kevin Schijven Kevin Schijven
20/08/2021 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/08/2021 17:30

Bitcoin (BTC) beurs Binance verplicht nu alle klanten zich te identificeren en financieringsronde valt in water

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) beurs Binance verplicht nu alle klanten zich te identificeren en financieringsronde valt in water

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld qua volume, verplicht nu alle klanten zich te identificeren en know-your-customer (KYC) processen te doorlopen voordat ze toegang krijgen tot het handelsplatform. Dat kondigt de bitcoin (BTC) beurs op 20 augustus aan:

De nieuwe maatregel gaat per direct in. Alle nieuwe gebruikers moeten het identificatie verificatie proces doorlopen. Bestaande gebruikers die voorheen het handelsplatform zonder verificatie gebruikten, zullen alleen nog toegang tot opnames en annuleringen hebben. Dat zal niet per direct zijn, maar in fasen verlopen “om minimale onderbrekingen in de gebruikerservaring te garanderen.”

Desondanks raadt Binance gebruikers aan om hun identiteitsgegevens zo snel mogelijk te verifiëren op het platform. Als onderdeel van het KYC-proces moeten klanten een kopie van hun ID-kaart of paspoort opsturen alsmede een foto van zichzelf.

Binance is de laatste tijd strengere maatregelen aan het invoeren omdat het platform deze zomer meerdere waarschuwingen ontving van toezichthouders. Ook De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwde deze week dat Binance niet geregistreerd staat.

In gerelateerd nieuws meldt de New York Times (NYT) dat een recente financieringsronde van $100 miljoen voor Binance.US, de Amerikaanse tak van het bedrijf, in het water is gevallen.

Journalist Emily Flitter meldt dat dit zelfs de reden was voor het recente vertrek van Binance.US CEO Brian Brooks. Investeerders waren naar verluidt terughoudend vanwege de regelgevende druk die momenteel op Binance ligt. Ook zouden er zorgen zijn om het feit dat Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) maar liefst 90% van Binance.US bezit.

De financieringsronde zou de eerste stap moeten zijn naar een initial public offering (IPO) van Binance.US. Het crypto bedrijf is van plan alsnog de IPO te houden en de $100 miljoen op te halen. Binance richt zich steeds meer op compliance na de verhoogde regeldruk op het bedrijf.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie