Ivo Melchers Ivo Melchers
20/01/2023 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2023 07:05

Bitcoin beurs OKX onthult $7,2 miljard aan reserves, dit betekent het

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Grote crypto exchange vernietigt recordbedrag aan eigen tokens

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

Sinds de ondergang van FTX zien crypto exchanges de noodzaak om transparantie richting de klanten prioriteit te maken. Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs, begon een nieuwe trend om het vertrouwen van de klant te verhogen. Middenin alle drama rondom FTX maakte Binance namelijk bekend om zijn reserves openbaar te maken middels een ‘merkle-tree Proof-of-Reserves’.

Een dag later gingen andere grote cryptobeurzen Binance achterna. Crypto.com, Kucoin en OKX deden namelijk een soortgelijke belofte als Binance.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

OKX Proof-of-Reserves

Eind november lanceerde OKX zijn eigen Proof-of-Reserves met instructies over hoe klanten kunnen verifiëren dat de cryptobeurs ook daadwerkelijk de tegoeden in de wallets heeft.

Vandaag publiceerde OKX de derde maandelijkse Proof-of-Reserves rapport, waaruit blijkt dat $7,2 miljard aan bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en USDT in handen is van de beurs. Het claimt de grootste ‘clean’ activareserves ter hebben onder de grote cryptobeurzen en verwijst hiervoor naar data van blockchain analysebedrijf CryptoQuant.

Zoals uitgelegd door de exchange worden activareserves als clean beschouwd wanneer een analyse door een derde partij – in dit geval CryptoQuant – bepaalt dat de reserves geen eigen token van een beurs bevatten en dus uitsluitend bestaan uit high-market cap cryptocurrencies als BTC, ETH en USDT. Bij OKX zijn de totale reserves clean te noemen en dus heeft het een clean percentage van 100%. Crypto.com heeft 95,51%, gevolgd door Bybit en Binance met respectievelijk 91,2% en 87,6%.

Activa van OKX

Nieuwe functies op het rapport van vandaag zijn onder meer een gedetailleerde weergave van de activa, waaruit blijkt dat de crypto exchange overcollateralized is met een reserveratio van 105% voor zowel bitcoin als ethereum en 101% voor USDT. Gebruikers op OKX hebben vandaag de dag een totaal van 117.682 BTC, 1.178.993 ETH en 2.955.696.824 USDT.

OKX heeft aangegeven dat het meer dan 23.000 adressen heeft gepubliceerd voor zijn Merkle-tree Proof-of-Reserves-programma en gebruikers kunnen zelf de reserves en passiva van de beurs verifiëren met betrouwbare tools op de website. Extra posities kunnen worden bekeken op het OKX dashboard van Nansen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie