Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
24/05/2020 06:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2020 06:22

Bitcoin (BTC)-adressen met een hele BTC in bezit zijn zeldzaam, blijkt uit data

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC)-adressen met een hele BTC in bezit zijn zeldzaam, blijkt uit data

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Onlangs is het aantal bitcoin (BTC)-adressen met een positief bedrag de 30 miljoen voorbijgegaan. Op dit moment staat de teller op 30,4 miljoen tegenover ongeveer 25 miljoen op ditzelfde punt in 2019. Het aantal wallets dat grotere hoeveelheden bitcoin bezit zijn echter maar een zeer klein percentage hiervan. Dit blijkt uit data van Bitinforcharts.
In maart waren er slechts 800.000 duizend adressen die een volledige Bitcoin in bezit hadden, er zijn dus maar een aantal mensen die zich top deze kleinere groep mogen benoemen want wallets met 1 tot 10 BTC zijn namelijk 2,17% van het totale aantal.
Kijken we naar wallets met meer dan 10 BTC, zien we het totaal nog verder aflopen. Ondanks dat de cijfers worden beïnvloed door exchanges en whales met grote vermogens, behoren adressen met 10 tot 100 BTC tot de top 0,51%. En zou jij jezelf aan deze groep willen toevoegen, dan zal je ook best wat moeten neerleggen; op het moment van schrijven is de waarde van 10 bitcoins gelijk aan $91.000.
Sinds de beurskrach op ‘Black Thursday, waar Bitcoin inmiddels van hersteld is, merkten exchanges op dat er een nieuwe toestroom van oriënterende kopers de groei van het digitale goud weer hebben aangewakkerd.
Op Coinbase nam het aantal aankopen van $1.200 flink toe op het moment dat de Amerikaanse regering begon met het uitdelen van de steunpakketten. Maar ook in Lebanon neemt de wens voor Bitcoin toe. Libanese werknemers zouden door de huidige economische situatie liever hun salaris ontvangen in Bitcoin in plaats van de Libanese pond.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie