Kevin Schijven Kevin Schijven
24/11/2020 16:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2020 16:01

Bitcoin (BTC) exchange Binance geeft Amerikaanse klanten nog maar even om te vertrekken, anders geld kwijt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance geeft Amerikaanse klanten nog maar even om te vertrekken, anders geld kwijt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De grote cryptocurrency-exchange Binance gaat harder optreden tegen Amerikaanse klanten.
Amerikaanse gebruikers van Binance krijgen plotseling te horen dat zij nog maar 14 dagen de tijd hebben om de beurs te verlaten en hun geld ervan af te halen. Dat blijkt uit e-mails die de exchange heeft rondgestuurd naar deze klanten.

Beste gebruiker, doordat we voortdurend onze bestaande controles controleren, is het ons opgevallen dat je toegang probeert te krijgen tot Binance terwijl je jezelf hebt geïdentificeerd als een Amerikaans persoon.

Houd er rekening mee dat we volgens onze gebruiksvoorwaarden geen service kunnen verlenen aan Amerikaanse personen. Je hebt 14 dagen om alle actieve posities op je account te sluiten en al je geld op te nemen, anders wordt je account geblokkeerd.

Aldus de e-mail. De Binance beurs is niet gereguleerd in de VS. Vorig jaar waarschuwde de exchange al Amerikaanse klanten dat zij nog 90 dagen hadden om de beurs te verlaten. Dat viel samen met de lancering van Binance.US. Deze tak van de beurs is wel gereguleerd in de VS maar bevat veel minder functionaliteiten.
Echter konden Amerikaanse gebruikers simpelweg aangeven dat zij zich niet in de VS bevinden en konden daarom de beurs gewoon blijven gebruiken. Dus begon Binance begin deze maand e-mails te sturen naar Amerikaanse IP-adressen. Toen gaf de beurs wederom deze klanten 90 dagen om te vertrekken.
Uit de nieuwe e-mails blijkt dat Binance deze klanten nog maar 14 dagen dagen de tijd geeft. De reden hiervoor is niet helemaal duidelijk. Wellicht heeft te maken met de rechtszaak tegen Forbes. Onlangs kondigde Binance aan dat het Forbes Media en twee redacteurs aanklaagt.
De twee redacteurs hadden een artikel geschreven, op basis van een uitgelekt document, waaruit zou blijken dat Binance doelbewust “speciale tactieken toepaste om Amerikaanse toezichthouders te ontwijken.” Binance ontkent de beschuldigingen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie