Roy van Krieken Roy van Krieken
20/08/2021 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/08/2021 15:15

Bitcoin (BTC) exchange Binance krijgt claim aan de broek voor storingen in mei

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance krijgt claim aan de broek voor storingen in mei

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een groep investeerders gaat de strijd aan met de crypto exchange Binance. De investeerders vinden dat zij onheus zijn bejegend door de exchange doordat zij grote verliezen leden tijdens storingen in mei van dit jaar.

De storingen bij Binance vonden plaats tijdens de grote koerscrash van onder meer bitcoin (BTC). Nu stelt de groep investeerders dat zij recht hebben op een schadevergoeding voor de geleden verliezen tijdens deze storingen, aldus de Financial Times.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Juridische strijd gaat beginnen

De groep investeerders heeft inmiddels ook financiële steun ontvangen om de strijd aan te gaan met Binance. Het Zwitserse bedrijf Liti Capital heeft maar liefst $5 miljoen beschikbaar gesteld om de slachtoffers te helpen in de zaak tegen Binance.

Ook heeft Liti Capital White & Case, een advocatenkantoor uit New York, ingeschakeld om de slachtoffers bij staan in eventuele rechtszaken. Er is dus zowaar groot geschut naar buiten gebracht om het gelijk te halen door de investeerders.

Advertentie

‘Landmark Case’

Oorspronkelijk kwamen zes investeerders uit de Verenigde Staten, Frankrijk, Oekraïne en Australië samen om een zaak te beginnen tegen Binance. Zij zouden zo’n $20 miljoen aan verliezen hebben geleden. Inmiddels zijn daar enkele honderden slachtoffers aan toegevoegd. Het gaat dus om vele miljoenen aan geleden schade.

Volgens een topman van Liti Capital, David Kay, is de kans op succes groot. Zij willen deze zaak als voorbeeld gebruiken voor vergelijkbare gebeurtenissen in de toekomst.

“Deze zaak zal op wat voor manier dan ook een mijlpaal zijn. We gaan erachter komen wat de grenzen zijn, en of er grenzen zijn, aan wat deze gigantische organisaties kunnen en niet kunnen doen.”

Hij haalt hier hard uit naar Binance. De afgelopen tijd bevindt de exchange zich al in zwaar weer door maatregelen van verschillende overheidsinstanties en nu voegen zich gebruikers van het platform zich op een goed georganiseerde manier bij. Wederom slecht nieuws voor de grootste crypto exchange ter wereld dus.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie