Timo Bult Timo Bult
12/05/2020 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2020 10:05

Bitcoin (BTC) exchange Binance neemt Indonesische exchange over

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance neemt Indonesische exchange over

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Cryptocurrency exchange Binance heeft weer een nieuwe stap gezet in zijn wereldwijde uitbreidingsstrategie. Op 12 mei kondigde de exchange aan een Indonesische exchange te hebben overgenomen, Tokocrypto genaamd.
Tokocrypto is een kleine exchange maar ontving in 2019 een vergunning van de toezichthouder van het land. In Indonesië moet elke bedrijf dat cryptocurrency handelsdiensten wil aanbieden zich registreren bij de zogenaamde Bappebti. De overname lijkt dus een strategische zet te zijn van Binance.
Het is niet duidelijk hoeveel Binance heeft neergelegd voor Tokocrypto. In de aankondiging schrijft Binance:

De financiering wordt gebruikt om de groei van Tokocrypto’s activiteiten te versnellen, inclusief nieuwe producten en diensten, technologische verbeteringen, landelijke uitbreiding en nieuwe initiatieven voor blockchain-onderwijs in de regio.

In een reactie spreekt Binance CEO Changpeng Zhao zijn verwachting uit dat Indonesië een belangrijke rol zal gaan spelen in de toekomst van crypto en blockchain:

Met snelle technologie-adoptie, sterke economische groei en de op drie na grootste bevolking ter wereld, zal Indonesië een van de leidende centra van het blockchain-ecosysteem in Zuidoost-Azië worden. Onze investering in Tokocrypto stelt ons in staat om samen met een gereguleerde lokale partner spannende nieuwe kansen voor de Indonesische markt te verkennen om de vrijheid van geld verder mogelijk te maken.

Binance breidt de afgelopen maanden agressief uit. Zo nam het onlangs nog crypto-prijswebsite CoinMarketCap over. Ook zal het de Zuid-Koreaanse markt gaan betreden, blijkt uit eerdere berichtgeving. Ten slotte nam de exchange eind vorig jaar nog de Indiase exchange WazirX over.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie