Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
12/07/2020 06:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2020 06:07

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase levert nu analysesoftware aan de Amerikaanse geheime dienst

Nieuws
Bitcoin (BTC) exchange Coinbase levert nu analysesoftware aan de Amerikaanse geheime dienst

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vorige maand schreef Crypto Insiders al over hoe crypto-exchange Coinbase van plan was om zijn blockchain-analysesoftware te verkopen aan de Drug Enforcement Agency (DEA) en Internal Revenue Service (IRS), maar uit recente data wordt bekend dat ze hun software nu leveren aan de Amerikaanse geheime dienst. De DEA was van plan om tot $250.000 te bieden voor de diensten.
De dienst, die deel uitmaakt van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid, is naast het beschermen van de nationale leiders, ook verantwoordelijk voor het opvolgen van financiële misdaad onderzoeken.
De data toont aan dat de geheime dienst in mei een contract van vier jaar heeft getekend met Coinbase om haar blockchain-analysesoftware, genaamd Coinbase Analytics, te gebruiken. Het contract is in totaal $183.750 waard en loopt af op 9 mei 2024.
Coinbase Analytics is een softwaresysteem dat Coinbase heeft gebouwd na de overname van inlichtingenbureau Neutrino in 2019. De overname veroorzaakte controverse vanwege de betrokkenheid van Neutrino-oprichters bij het Italiaanse spyware bedrijf Hacking Team, en Coinbase heeft uiteindelijk afscheid genomen van teamleden die zijn geassocieerd met Hacking Team, een bedrijf dat spyware verkocht aan onderdrukkende regimes in Saoedi-Arabië, Soedan en Venezuela.
Volgens Coinbase zouden de gegevens van hun exchange volledig gescheiden zijn met de gegevens van Coinbase Analytics.

“Coinbase Analytics-gegevens zijn volledig afkomstig van online, openbaar beschikbare gegevens en bevatten geen persoonlijk identificeerbare informatie, ongeacht of ze Coinbase gebruiken of niet.”

Ze voegen hieraan toe dat Coinbase Analytics gebruikt wordt voor compliance en wereldwijde onderzoeken. Ze benoemen het als een belangrijk hulpmiddel dat ze helpt te voldoen aan de wettelijke vereisten en om de fondsen van hun klanten te beschermen. Coinbase Analytics is ontwikkeld met technologie van Neutrino.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie