Timo Bult Timo Bult
07/08/2021 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2021 11:04

Bitcoin (BTC) exchange FTX en League of Legends’ Riot Gaming sluiten megadeal voor 7 jaar

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange FTX en League of Legends’ Riot Gaming sluiten megadeal voor 7 jaar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De inmiddels bekende cryptocurrency exchange FTX heeft weer een grote stap gezet in het versterken van zijn merk. Het heeft namelijk een deal gesloten met Riot Games, de maker van het wereldberoemde spel Leage of Legends (LoL). Riot Games stelt dat de deal de grootste sponsorovereenkomst ooit is voor een toernooi van het bedrijf.

De gesloten deal is er meteen een voor de lange termijn. De komende 7 jaar zal het logo van FTX namelijk te zien zijn tijdens The League Championship Series (LCS), de belangrijkste LoL competitie van Noord Amerika. LoL telt wereldwijd 120 miljoen actieve spelers. Hiermee is het een van de populairste spellen ter wereld.

Onderdeel van de overeenkomst is onder andere dat het FTX logo tijdens livestreams te zien zal zijn. Zo kan “FTX” linksonderin het beeld en naast de ‘gold advantage resource’ meter gespot worden. Ook de grafieken over de teams en hun prestaties zullen het FTX merk dragen. Ten slotte zal FTX de “Most Improved Player Award” sponsoren.

Gaming en meer specifiek LoL zijn overigens geen nieuw terrein voor FTX. In juni sloot het bedrijf nog een deal van $210 miljoen om de naamsrechten van het e-gaming team “Team SoloMid” te verkrijgen. Dat team stond voorheen bekend als “TSM.” Nu heet het officieel TSM FTX, wat tevens een team is dat meedoet aan LoL toernooien en competities.

De exchange ziet in de gaming wereld een enorm groei potentieel. Gaming en crypto, twee digitale werelden, liggen dan ook in veel opzichten dicht bij elkaar. Daarnaast kan crypto natuurlijk een belangrijk onderdeel gaan worden voor gaming. Zo zijn er al verschillende projecten die het mogelijk maken om een ware in-game economie te creëeren.

FTX hoopt met de deals nog meer naamsbekendheid te krijgen en is nu al bezig met een enorme groei. Ook investeerders zien deze groei. Het bedrijf haalde vorige maand namelijk de grootste investering op die de crypto-sector ooit heeft gezien. Investeerders legden maar liefst $900 miljoen in op de toekomst van de crypto exchange. Daarnaast veranderde het onlangs de naam van de populaire portfolio tracker app Blockfolio naar FTX.

Meer informatie over FTX vind je op de exchange pagina op Crypto Insiders en de officiële FTX website!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie