Timo Bult Timo Bult
07/08/2021 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/08/2021 11:04

Bitcoin (BTC) exchange FTX en League of Legends’ Riot Gaming sluiten megadeal voor 7 jaar

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange FTX en League of Legends’ Riot Gaming sluiten megadeal voor 7 jaar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De inmiddels bekende cryptocurrency exchange FTX heeft weer een grote stap gezet in het versterken van zijn merk. Het heeft namelijk een deal gesloten met Riot Games, de maker van het wereldberoemde spel Leage of Legends (LoL). Riot Games stelt dat de deal de grootste sponsorovereenkomst ooit is voor een toernooi van het bedrijf.

De gesloten deal is er meteen een voor de lange termijn. De komende 7 jaar zal het logo van FTX namelijk te zien zijn tijdens The League Championship Series (LCS), de belangrijkste LoL competitie van Noord Amerika. LoL telt wereldwijd 120 miljoen actieve spelers. Hiermee is het een van de populairste spellen ter wereld.

Onderdeel van de overeenkomst is onder andere dat het FTX logo tijdens livestreams te zien zal zijn. Zo kan “FTX” linksonderin het beeld en naast de ‘gold advantage resource’ meter gespot worden. Ook de grafieken over de teams en hun prestaties zullen het FTX merk dragen. Ten slotte zal FTX de “Most Improved Player Award” sponsoren.

Gaming en meer specifiek LoL zijn overigens geen nieuw terrein voor FTX. In juni sloot het bedrijf nog een deal van $210 miljoen om de naamsrechten van het e-gaming team “Team SoloMid” te verkrijgen. Dat team stond voorheen bekend als “TSM.” Nu heet het officieel TSM FTX, wat tevens een team is dat meedoet aan LoL toernooien en competities.

De exchange ziet in de gaming wereld een enorm groei potentieel. Gaming en crypto, twee digitale werelden, liggen dan ook in veel opzichten dicht bij elkaar. Daarnaast kan crypto natuurlijk een belangrijk onderdeel gaan worden voor gaming. Zo zijn er al verschillende projecten die het mogelijk maken om een ware in-game economie te creëeren.

FTX hoopt met de deals nog meer naamsbekendheid te krijgen en is nu al bezig met een enorme groei. Ook investeerders zien deze groei. Het bedrijf haalde vorige maand namelijk de grootste investering op die de crypto-sector ooit heeft gezien. Investeerders legden maar liefst $900 miljoen in op de toekomst van de crypto exchange. Daarnaast veranderde het onlangs de naam van de populaire portfolio tracker app Blockfolio naar FTX.

Meer informatie over FTX vind je op de exchange pagina op Crypto Insiders en de officiële FTX website!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie