Timo Bult Timo Bult
31/07/2021 10:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2023 10:32

Bitcoin (BTC) exchange FTX verandert naam Blockfolio, wat gaat er precies veranderen?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange FTX verandert naam Blockfolio, wat gaat er precies veranderen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nog niet zo lang geleden haalde cryptocurrency exchange FTX nog een recordbedrag op tijdens een recente investeringsronde. En nu zet de exchange zijn weg naar de top in volle vaart voort. FTX heeft namelijk besloten om de populaire portfolio tracking- en handelsapp Blockfolio om te dopen tot FTX!

Bijna exact een jaar geleden kocht FTX de mobiele applicatie Blockfolio voor een slordige $150 miljoen. De overname is onderdeel van de strategie om het bedrijf snel uit te breiden en het FTX-merk sterker te maken. Het rebranden van Blockfolio is tevens onderdeel van deze strategie. In een persbericht zegt FTX CEO Sam Bankman-Fried over de naamswijziging:

“De rebranding van FTX: Blockfolio naar FTX is het puntje op de i van onze acquisitie van Blockfolio, een verdubbeling van onze toewijding om het nummer één crypto-handelsplatform te zijn voor zowel particuliere als institutionele gebruikers,”

De rebranding betreft zowel de naam als het logo. Gebruikers die de applicatie al hebben geïnstalleerd zullen na een update zien dat de naam van de app nu “FTX” is, en dat het logo is aangepast naar het logo van de FTX exchange. De exchange bandrukt dat de gebruikerservaring hetzelfde zal blijven en dat er dus binnen de app vrijwel niets is veranderd.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is FTX (voorheen Blockfolio)?

FTX biedt met zijn app een handig platform voor investeerders en handelaren om hun portfolio te volgen. Door de applicatie te linken met verschillende exchanges, worden transacties automatisch gesynchroniseerd en krijgen gebruikers een helder overzicht van hun portfolio en de prestaties.

Gebruikers kunnen precies zien welke positie winstgevend is. Stel je hodl’ed bitcoin (BTC), dan kan je met FTX zien hoeveel deze positie in totaal in de plus staat. Dit zijn functies die veel exchanges niet aanbieden.

Tevens kunnen gebruikers crypto kopen binnen de app. De handel van deze crypto wordt vanzelfsprekend gefaciliteerd door FTX.com. Dit maakt de FTX app een instrument dat eigenlijk niet mag ontbreken in het wapenarsenaal van een crypto-investeerder.

Wil je meer weten over het snelgroeiende FTX.com? Lees dan hier de exchange-pagina op Crypto Insiders, of bezoek hier de officiële website! De FTX app vind je hier voor iOS, en hier voor Android.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie