Timo Bult Timo Bult
16/06/2021 14:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2021 14:15

FTX exchange legt $210 miljoen neer voor naamrechten van dit sportteam!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX exchange legt $210 miljoen neer voor naamrechten van dit sportteam

Foto: KisharaManilka/Shutterstock

De sportwereld is een wereld waarin enorme bedragen rondgaan. Voor sponsorovereenkomsten, een mooie plekje voor een logo op een teamshirt of naamrechten van een stadion worden miljoenen neergelegd. Maar nu ziet ook de e-sportwereld dergelijke ontwikkelingen. De crypto exchange FTX heeft namelijk een grote deal gesloten met een Amerikaanse e-sportorganisatie voor de naamrechten van het team!

Niet alleen de naamrechten

Het gaat om Team SoloMid, beter bekend als TSM. Althans, dat was de oorspronkelijke naam. Na de deal met FTX noemt het team zichzelf nu TSM FTX! Hiervoor ontvangt het team in totaal $210 miljoen. Dit bedrag wordt over een periode van 10 jaar uitbetaald en dus zal TSM FTX de naam van FTX voor het komende decennium bij zich dragen. TSM FTX heeft spelers actief in games als Apex Legends, Super Smash Bros, Fortnite, PUBG en League of Legends.

“De deal tussen TSM en FTX doet denken aan het soort deals dat topsport franchises sluiten voor naamrechten van arena’s en stadions.”

De deal biedt FTX een enorme exposure in een wereld waarin vooral jongeren actief zijn. De naam van FTX zal door de deal tijdens alle internationale evenementen zichtbaar zijn en zo verbindt het zich effectief met de gaming-wereld. Onderdeel van de samenwerking is daarnaast dat de spelers en werknemers allemaal FTT tokens ontvangen. Hoeveel is niet precies bekend. Wel zal TSM FTX $1 miljoen aan FTT tokens kopen bovenop de FTT tokens die het aan spelers en werknemers geeft.

FTX en TSM FTX zullen daarnaast samen initiatieven gaan ontwikkelen om iets terug te geven aan de wereld. Beide partijen willen educatieve kansen en financiële geletterdheid bevorderen. Crypto maakt de wereld dus daadwerkelijk een beetje beter.

Miami Heat arena omgedoopt tot FTX Arena

De deal met TSM FTX is overigens niet de enige deal die FTX heeft gesloten voor naamrechten. Begin juni sloot het namelijk ook een deal met de grote basketbalclub Miami Heat. FTX.us, de Amerikaanse dochteronderneming van FTX, heeft de naamrechten van de arena gekregen waarmee Miami Heat fans hun thuis nu “FTX Arena” noemen.

Miami lijkt een strategische zet te zijn. Niet zo lang geleden vond daar de grootste Bitcoin (BTC) conferentie ooit plaats, Bitcoin 2021. Daar zagen we een aantal grote aankondigingen en uitspraken gedaan worden. Het was ook het evenement waar El Salvador aankondigde dat het bitcoin als wettig betaalmiddel wil gaan accepteren. De burgemeester van Miami probeert bovendien een heuse crypto-stad van zijn stad te maken. Kortom, FTX op de gevel van Miami Heat is een passende ontwikkeling!

Schaken voor bitcoins (BTC)

Ook in de denksport wereld zet FTX zich neer als belangrijke speler. De exchange organiseerde in mei een groot schaaktoernooi waaraan de grootste schakers ter wereld meededen. Zo deed wereldkampioen Magnus Carlsen mee aan de FTX Crypto Cup.

Crypto en sport is een mooie combinatie. FTX biedt bijvoorbeeld futures-contracten aan waarmee handelaren kunnen wedden op een bepaalde uitkomst. Maar deze futures-contracten gaan nog een stuk verder dan enkel sport. Zo kunnen handelaren op Trump wedden en of de Olympische Spelen dit jaar doorgaan. Dat geeft toch een extra dimensie aan sport en andere gebeurtenissen! Lees op deze pagina meer over FTX.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie