Timo Bult Timo Bult
17/07/2021 14:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2021 14:35

Bitcoin (BTC) exchange FTX zet belangrijke stap: grote investeerders krijgen toegang met ClearLoop

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange FTX zet belangrijke stap grote investeerders krijgen toegang met ClearLoop

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Waar ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange momenteel in zwaar weer zit, blijft een andere grote exchange grote stappen zetten. FTX heeft namelijk Copper’s ClearLoop oplossing geïntegreerd, een tool waar vooral grote institutionele investeerders baat bij hebben. FTX zet hiermee een belangrijke stap, ook voor de adoptie van crypto in het algemeen.

Dankzij de integratie krijgen 300 institutionele vermogensbeheerders namelijk toegang tot de crypto handelsproducten van FTX. Denk daarbij aan futures, getokeniseerde aandelen en opties. Maar wat is ClearLoop eigenlijk?

ClearLoop is een framework dat verschillende exchanges met elkaar verbindt. Het draait hierbij vooral om het minimaliseren van risico’s. Zo hebben institutionele handelaren toegang tot offline bewaringsoplossingen. Handelaren bezitten door de manier waarop trades worden afgewikkeld hun crypto totdat een trade ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Dit helpt de risico tussen de partijen te minimaliseren. Klanten van Copper kunnen nu ook gemakkelijk funds verplaatsen tussen de aangesloten exchanges, waaronder nu dus FTX maar ook Deribit en Bitfinex.

De samenwerkingen met Copper is een belangrijke stap omdat het FTX helpt andere exchange voor te blijven, aldus FTX CEO Sam Bankman-Fried in de aankondiging:

“Ons productassortiment dat nu beschikbaar is via Copper’s ClearLoop-netwerk, biedt een best-in-class handelservaring en het verminderde niveau van tegenpartijrisico dat veel institutionele investeerders vereisen om te handelen met crypto exchanges. Onze samenwerking met Copper zal ons helpen om voorop te blijven lopen.”

Ook voor Copper is het een mooie stap. Dmitry Tokarev, CEO van Copper, benoemt dat de samenwerking met FTX een verdere adoptie kan stimuleren:

“ClearLoop heeft de institutionele adoptie van de cryptoasset-markt geleid. Onze samenwerking met FTX brengt nu een ongeëvenaarde institutionele infrastructuuroplossing samen met een van de grootste cryptoderivatenbeurzen ter wereld.”

Meer dan €42 miljoen aan crypto gestolen van platform op Arbitrum
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX de grootste exchange die zich heeft aangesloten

FTX is met een handelsvolume van ruim $600 miljard in mei de grootste exchange die nu lid is van ClearLoop. Volgens de exchange is het gebruik van custody “iets wat we maar bleven horen,” aldus Bankman-Fried. “Veel mensen zullen een custodial netwerk willen gaan gebruiken.”

De samenwerking draagt bij aan de adoptie van crypto onder grote beleggers. Veel van hen houden zich nog aan de zijlijn doordat er nog niets zoveel oplossingen voor hen zijn. Grote beleggers investeren met grote bedragen, en dus moeten de onderliggende oplossingen robuust zijn en voldoen aan de wet- en regelgeving in een land.

FTX sloot de afgelopen tijd een aantal grote samenwerkingsverbanden. Vorige week ging het nog in zee met betalingsprovider Visa. Ook werkt het nu samen met dit wereldberoemde koppel en een van ‘s werelds grootste e-sportteams. Meer lezen over de snelgroeiende FTX exchange? Vind hier de FTX pagina op Crypto Insiders.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie