Timo Bult Timo Bult
10/07/2021 07:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/07/2021 07:22

Bitcoin (BTC) exchange FTX en Visa slaan handen ineen, wat gaan ze doen?

Nieuws
Bitcoin (BTC) exchange FTX en Visa slaan handen ineen, wat gaan ze doen?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Stel, je bent al jaren marktleider in de betalingsindustrie maar plotseling doemt daar een nieuwe technologie op die jou overbodig maakt. Wat doe je dan, ga je de nieuwe technologie tegenwerken, of omarm je het? De betalingsverwerker Visa is al sinds mensenheugenis een van de grootste spelers in deze industrie ter wereld, maar crypto maakt zijn rol in principe overbodig. Visa kiest ervoor om opkomende crypto-bedrijven echter juist te steunen en samenwerkingen aan te gaan, waaronder met de exchange FTX!

Visa heeft een enorm betalingsnetwerk dat grote hoeveelheden transacties per seconde kan verwerken. Het bedrijf laat andere bedrijven hier gebruik van maken door onder andere betaalkaarten uit te geven. Zo zien we tegenwoordig de logo’s verschillende exchanges op Visa debetkaarten pronken, wat betekent dat gebruikers hun crypto via traditionele betaalterminals kunnen uitgeven. Dit levert een enorme boost op voor de adoptie van crypto als betaalmiddel in het dagelijks leven.

Onlangs kondigde Visa aan dat deze betaalkaarten gelinkt aan crypto-bedrijven bijzonder populair zijn gebleken in de eerste helft van 2021. Maar liefst $1 miljard aan betalingen met cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) werden via deze Visa kaarten gedaan. “Het is duidelijk dat de crypto-gemeenschap waarde ziet in het koppelen van digitale valuta aan het wereldwijde netwerk van Visa,” aldus het bedrijf in de aankondiging.

Crypto-analist: Shiba Inu naar de maan & Nederlanders ontvangen gratis SHIB

FTX en Visa gaan samenwerking aan

In diezelfde aankondiging werd duidelijk dat FTX en Visa gaan samenwerken. FTX is toegevoegd aan het Fintech Fast Track Program van Visa, wat inhoudt dat de exchange en Visa kennis zullen uitwisselen. Daarnaast zal FTX met behulp van Visa’s netwerk een betaalkaart gaan uitbrengen.

En dat is geen verrassende ontwikkeling gezien het feit dat FTX al een betaaloplossing heeft; FTX Pay. Dit is een oplossing die gebruikers met gemak een betalingsterminal op hun website zetten. Betalingen kunnen vervolgens of binnen het FTX account ontvangen worden, of in een externe wallet.

Met de recente ontwikkelingen in landen als El Salvador zijn dergelijke oplossingen broodnodig. Niet iedereen heeft namelijk diepe kennis van hoe een betalingsterminal te ontwikkelen en deze te integreren in bijvoorbeeld een website. FTX Pay maakt dit een eitje.

Meer lezen over FTX en wat deze exchange allemaal te bieden heeft? Lees hier de exchange pagina op Crypto Insiders en bezoek hier de officiële FTX website!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie