Timo Bult Timo Bult
23/06/2021 11:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2021 11:04

FTX Pay: Dit is hoe de bitcoin (BTC) revolutie eruitziet!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX Pay Dit is hoe de bitcoin (BTC) revolutie eruitziet

Foto: KisharaManilka/Shutterstock

FTX exchange heeft een grote hoeveelheid verschillende producten zoals futures-contracten en voorspellingsmarkten, en initiatieven zoals de FTX Foundation. Nog een interessant project waar het bedrijf aan werkt is FTX Pay, een gemakkelijk te gebruiken betalingsdienst waarmee iedereen crypto kan ontvangen via zijn of haar website. Er is een groep mensen die hier binnenkort waarschijnlijk veel baat bij zal gaan hebben!

Coinbase laat met grote stapel pizza’s de kracht van bitcoin zien
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX Pay, wat kan je ermee?

FTX Pay is een oplossing voor ondernemers die crypto willen ontvangen via hun website. Het stelt hun dus in staat om betalingen in cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC), ethereum (ETH) maar ook stablecoins zoals tether (USDT) te ontvangen. Zo op het eerste gezicht lijkt dit wellicht niet zo bijzonder. Toch staan dit soort diensten centraal aan de bredere adoptie van cryptocurrencies voor betalingen.

Tegenwoordig ben je als ondernemer aangewezen op betalingsverwerkers om betalingen via je website te kunnen ontvangen. Je kan met deze traditionele verwerkers enkel euro’s of andere fiat-valuta ontvangen. Bovendien kost het aardig wat technische kennis om zo’n derde partij in je website te integreren. Dan is er nog het feit dat deze verwerkers vaak behoorlijk hoge transactiekosten in rekening brengen.

Dat kan beter, dacht de FTX exchange. Met FTX Pay kan iedereen met een paar klikken op de knop een betalingsterminal creëren en de code vervolgens gemakkelijk naar een website kopiëren. Er zijn twee manieren om betalingen vervolgens te ontvangen; binnen je FTX account en via een externe wallet. FTX raadt de eerste optie aan aangezien er dan geen blockchain transactiekosten in rekening worden gebracht. In dat geval worden enkel 1% transactiekosten in rekening gebracht.

Advertentie

Landen die baat hebben bij crypto-betalingen hebben baat bij FTX Pay 

FTX Pay kan een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de adoptie van crypto, en dan met name in armere landen waar crypto een uitkomst biedt. In deze landen in de nationale valuta vaak waardeloos, de overheid corrupt en is het lastig om deel te nemen aan de economie doordat men bijvoorbeeld lastig een bankrekening kan aanmaken.

FTX richtte zich dan ook onlangs terecht tot de El Salvadoranen, die sinds kort bitcoin als wettig betaalmiddel mochten verwelkomen. Zij zijn nu natuurlijk druk aan het onderzoeken hoe bitcoin hen kan helpen in het dagelijks leven en hoe bitcoin in de praktijk werkt. Het mooie aan FTX Pay is daarnaast dat het product nog volop in ontwikkeling is en dat FTX feedback serieus neemt en dus in de loop van tijd perfect zal aansluiten op de vele wensen van gebruikers.

In het kort, FTX Pay is een betalingsverwerker die veel lagere transactiekosten in rekening brengt dan traditionele creditcardproviders en betalingsverwerkers, gemakkelijk in gebruik is en dus inwoners van El Salvador en dergelijke landen een mooie uitkomst biedt! Meer lezen over de FTX exchange? Lees dan hier de exchange pagina op Crypto Insiders. Lees hier meer over FTX Pay.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie