Timo Bult Timo Bult
19/05/2021 11:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2021 11:07

Bitcoin (BTC) exchange FTX luidt verjaardagsmaand in met enorm handelsvolume

Nieuws
Bitcoin (BTC) exchange FTX luidt verjaardagsmaand in met enorm handelsvolume

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bekende crypto-exchange FTX viert deze maand zijn tweede verjaardag. De feestmaand begon meteen goed voor de exchange. Het handelsplatform zag in april namelijk een handelsvolume van maar liefst $400 miljard. Hiermee is FTX de op drie na grootste exchange ter wereld geworden.

“Een gat in de markt”

FTX is een inmiddels bekende exchange waarop handelaren onder andere in futures en optie-contracten kunnen handelen. Lees hier meer over wat FTX te bieden heeft. Twee jaar geleden begon mede-oprichter en CEO van de exchange Sam Bankman-Friend zijn avontuur. Destijds zag hij een gat in de markt:

“Enkele jaren geleden keken we naar de staat van de crypto-exchanges in de wereld en zagen we een gat in de markt voor een betrouwbaar en veilig platform dat robuust genoeg is om te voldoen aan de behoeften van institutionele handelaren en andere ervaren gebruikers. In mei 2019 hebben we FTX gelanceerd, vastbesloten om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop handel werd gedreven in de digitale asset-ruimte. Twee jaar later heeft FTX zichzelf gevestigd als een toonaangevende crypto-exchage die innovatieve en toonaangevende producten aanbiedt.”

Een jaar later ziet het er goed uit voor het bedrijf. In april lag het gemiddelde dagelijkse handelsvolume op $14 miljard waarbij de open interest een piek zag van $10 miljard. Al met al werd er voor $400 miljard aan aan activa verhandeld wat een groei van 25x markeert ten opzichte van april 2020.

Ruim 1 miljoen handelaren hebben zich in het twee jarig bestaan van FTX geregistreerd op het platform, van crypto-beginners tot aan ervaren institutionele investeerders. FTX is dus uitgegroeid tot een enorm veelzijdig platform dat handelaren van alle soorten en maten een overzichtelijk platform biedt.

Blockfolio en liefdadigheid, FTX breidt uit

Een van de manieren waarmee de exchange vooral beginners een handige on-ramp biedt is met de Blockfolio app. Vorig jaar augustus maakte FTX bekend dat het Blockfolio heeft overgenomen voor $150 miljoen. Blockfolio is een populaire crypto portfolio tracker voor smartphones vooral gericht op particuliere investeerders.

Tijdens het snelle groeien heeft FTX alsnog tijd gevonden om zich ook in te zetten voor een betere wereld. In februari van dit jaar richtte het de FTX Foundation op. De stichting doneert 1% van de omzet die het uit handelskosten haalt aan organisaties die een positieve impact hebben op de wereld.

Sinds de oprichting doneerde het al meer dan $700.000 aan verschillende organisaties. Een daarvan is Oxygen for India, een organisatie die India helpt met de huidige crisis als gevolg van het coronavirus in het land. Andere organisaties waaraan de FTX Foundation geld doneerde waren GiveDirectly en Clean Energy Innovation.

FTX is de afgelopen twee jaar hard gegroeid en dat is te zien aan het feit dat de exchange nu tot de top van ‘s werelds grootste exchanges behoort. Meer weten over FTX? Lees hier meer informatie of neem een kijkje op de officiële FTX website.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie